Pretraga

Nova anketa: Za koga ćete glasati na predsjedničkim izborima?

A- A+

Prvi krug predsjedničkih izbora održava se 22. prosinca. Svi punoljetni građani mogu izaći na izbore i dati svoj glas jednom od 11 kandidata. Mi vas u novoj anketi pitamo za koga ćete glasati, a u odgovore smo stavili i opcije za one koji su još uvijek nesigurni ili znaju da neće izlaziti na izbore. Također, ako još nemate pravo glasa, u odgovorima se nalazi i ta opcija.

Na izborima koji se održavaju u nedjelju, 22. prosinca građani biraju novog predsjednika ili novu (ili staru) predsjednicu države. U utrci je 11 kandidata za koje svoj glas možete dati u prvom krugu. Više o kandidatima i njihovom obrazovanju možete čitati u našem obrazovnom kartonu.

Izdvojeni članak

Provjerite za koga sve možete glasati na predsjedničkim izborima za dva tjedna

Ako se na dan izbora nećete nalaziti u gradu u kojem je vaše biračko mjesto, jednostavno možete promijeniti biračko mjesto za taj dan. Detaljnije o tome čitajte ovdje i ne zaboravite da se biračka mjesta mogu mijenjati samo do srijede, 11. prosinca.

Da bismo vas bolje informirali o kampanji i idejama predsjedničkih kandidata, svima smo poslali set od 7 pitanja vezanih za mlade i obrazovanje, a za sada nam je odgovorila samo kandidatkinja Katarina Peović. Po primitku odgovora drugih kandidata, iste ćemo i objaviti na našem portalu.

Do tada vas pitamo: Za koga ćete glasati na predsjedničkim izborima?