Pretraga

Novi slučaj vršnjačkog nasilja u školi, ozlijeđen 11-godišnjak: ‘Zvali smo hitnu i policiju’

A- A+

Nakon premlaćivanja 11-godišnjaka iz Biograda u školi u Biogradu, novi slučaj nasilja dogodio se u Osnovnoj školi Mate Demarin u Medulinu. Učeniku (11) pružena je liječnička pomoć, a škola je pozvala i policiju.

Osnovna škola Mate Demarin | Screenshot: Google

Kako prenosi Glas Istre, u Osnovnoj školi Mate Demarina u Medulinu u utorak je u poslijepodnevnim satima došlo do vršnjačkog nasilja. Ozlijeđenom 11-godišnjaku pružena je liječnička pomoć, a Glas Istre navodi kako su učenici koji su počinili nasilje i ranije pokazivali problematično ponašanje.

Ravnateljica: ‘Zvali smo hitnu i policiju’

– Ponovno se dogodilo vršnjačko nasilje, a mi smo postupili po protokolu. Obavijestili smo odmah sve institucije, zvali hitnu i policiju, svi su bili tu. I dalje ćemo provoditi sve preventivne programe za prevenciju nasilja. Kada je dijete reklo da se osjeća loše, odmah smo pozvali hitnu i njegovu majku, rekla je za Glas Istre ravnateljica te škole Emanuela Pinzan Chiavalon.

Ovo je, podsjetimo, drugi slučaj vršnjačkog nasilja u OŠ Mate Demarin. U veljači se proširio videozapis koji prikazuje mučne scene zlostavljanja jednog od učenika te škole. Nasilnici su ga toliko jako udarali po glavi i tijelu da se našao na podu, a sve se zbilo na školskom igralištu za vrijeme velikog odmora.

Izdvojeni članak

Istrom se proširila snimka mučnog nasilja u školi u Medulinu, evo što se do sada zna o slučaju

Oglasio se i gradonačelnik: ‘Škola treba biti sigurno mjesto za sve učenike’

O novom, jučerašnjem slučaju nasilja u ovoj školi, oglasio se i gradonačelnik Medulina Ivan Kirac priopćenjem.

– Nakon sedam mjeseci ponovno se susrećemo s nasiljem među učenicima Osnovne škole dr. Mate Demarina. Načelnik Općine Medulin najoštrije osuđuje vršnjačko nasilje, te izražava zabrinutost što se usprkos svim mjerama koje su se poduzele od posljednjeg slučaja iz veljače ove godine, ponovno pojavljuje sličan vid nasilja. Sutra će, zajedno sa Županom, prisustvovati sastanku u Osnovnoj školi, kako bi se dogovorili daljnji koraci. Vjerujemo da će Škola i Istarska županija, kao osnivač Škole naći način kako reagirati na ovaj problem, ali na način da svi shvate da nanošenje štete drugome nije nešto što je prihvatljivo u školi.  Nadamo se da će se rješavanju ovog problema uključiti i roditelji, nastavnici i ostalo osoblje škole, obzirom da škola treba biti sigurno mjesto za sve učenike, a Općina Medulin mjesto nulte tolerancije na nasilje. Općina Medulin će kao i do sada biti potpora Školi, učenicima i njihovim roditeljima, stoji u priopćenju općine Medulin i gradonačelnika Kirca.