Pretraga

O tome jeste li ljubitelj kave ili čaja ovisi vaš uspjeh i u poslu

A- A+

Dobro razmislite što ćete jutrom piti, jer izbor između kave i čaja može odrediti vašu plaću, uspjeh i popularnost na radnom mjestu.

Ljubitelji kave više su plaćeni nego fanovi čaja, a zarađuju prosječno dvije tisuće funti više. Ljubitelji čaja također su skloniji timskom radu, dok se kavoljupci češće upuštaju u rasprave, pokazala je provedena anketa o kojoj piše Mail Online.

Izdvojeni članak

Ozbiljni razlozi zbog kojih trebate paziti koliko kave pijete

Ljubitelji kave napetiji, ali više zarađuju

Zaposlenici koji piju kavu češće su nervozni, skloniji raspravi i napetiji, tvrde istraživači. Ipak, oni su zaradili više novca od onih koji preferiraju čaj u posljednjih pet godina, i to za otprilike dvije tisuće funti. Pokazalo se da su ljubitelji čaja lošiji materijal za rukovodeće pozicije, ali zato su skloniji ‘fer igri’ i opuštenosti na poslu. I poslodavci više preferiraju one koji piju kavu, no tvrde da su ovi drugi ‘život i duša’ svakog ureda.

Izdvojeni članak

Šest nevjerojatnih koristi konzumiranja čaja

Fanovi čaja opušteniji i skloniij ‘fair playu’

Oni su također skloniji timskom radu od ovisnika o kofeinu, te su manje skloni stresu, i kašnjenju na posao, za razliku od konzumenata kave. I jedni i drugi trebaju tri do četiri napitka svoje vrste dnevno, kako bi ostali na razini zadatka koji obavljaju.

Razlike među njima postoje i u odijevanju- fanovi čaja se oblače opuštenije i casual za posao, dok ljubitelji kave vole malo više eksperimentirati s odjećom.