Pretraga

Šest nevjerojatnih koristi konzumiranja čaja

A- A+

Iako su mnogi ljudi veliki ljubitelji kave, i čaj ima mnoštvo svojih poklonika. Neki ga čak preferiraju više od kave, a oni koji gotovo nikad ne piju ovaj napitak, trebali bi razmisliti još jednom jer čaj pruža velike koristi za ljudski organizam.

Ukoliko želite poboljšati vlastito zdravlje, skinuti pokoju kilu ili slično, možda trebate prestati razmišljati o rigoroznoj restrikciji prehrane i korištenju raznih suplemenata, i razmisliti o čaju kao idealnoj alternativi. Ovaj se napitak konzumira tisućama godina, a donosi brojne medicinske koristi mnogim kulturama diljem svijeta. Studije su pokazale kako sastojci koje sadrže malene vrećice čaja mogu čuda napraviti za vaše zdravlje.

Izdvojeni članak

Otkrijte koliko vas kave može ubiti

Čaj može pomoći u održavanju zdrave tjelesne težine

Studija iz 2011. pokazala je da miševi koje su hranili namirnicama koje debljaju, a kojima su se davali sastojci koje možete pronaći u zelenom čaju, sporije dobivaju na težini od ostalih. Pokazalo se da sastojci zelenog čaja zapravo mogu djelovati na taloženje masti u tijelu.

Pijte zeleni čaj i vidjet ćete bolje

Studija iz 2010. je pokazala kako sastojci iz zelenog čaja pozitivno utječu na tkivo očiju, pogotovo tkivo povezano s mrežnicom, piše Huffington Post.

Bijeli čaj pomaže da izgledate mladoliko

Bijeli čaj ima vrlo visoku razinu polifenola, koji pokazuju vrlo snažnu aktioksidativnu aktivnost, a štite srce, krvne žile i imunološki sustav. Promatraju se i kao molekule s pozitivnim učinkom na prevenciju kroničnih upalnih bolesti, karcinoma i procesa starenja. Nedavno provedena studija pokazala je kako ekstrakti bijelog čaja učvršćuju elastin i kolagen, dva važna faktora koji sprečavaju bore.

Izdvojeni članak

Kava koju pijete otkriva kakva ste osoba

Crni čaj ublažava stres

Ukoliko ste pod stresom, šalica crnog čaja mogla bi vam zaista pomoći. Studija je pokazala kako crni čaj zbilja pomaže u smanjivanju razine hormona stresa kod ispitanika. Osim što smanjuje stres, isto čini i sa krvnim tlakom.

Pomaže kod borbe s dijabetesom

Studija iz 2010. godine pokazala je kako kofein u čajevima može pomoći smanjiti rizik od razvijanja dijabetesa.

Čaj osnažuje srce

Jedna je studija pokazala kako zeleni čaj pomaže pri unapređivanju endotelijalne funkcije, i to vrlo brzo nakon konzumiranja.

Šest nevjerojatnih koristi konzumiranja čaja
Share via
Copy link
Powered by Social Snap