Pretraga

Objavljeni kriteriji sufinanciranja prijevoza za srednjoškolce! Provjerite ostvarujete li pravo

A- A+

Vlada je donijela odluku o nastavku sufinanciranja prijevoza za učenike srednjih škola u periodu od rujna do prosinca 2014. godine. U nastavku provjerite ostvarujete li pravo na ovu povlasticu.

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta nastavlja s programom financiranja troškova prijevoza redovitih učenika srednjih škola od rujna do prosinca 2014. godine, odlučeno je na sjednici Vlade 28. kolovoza.

Vlada je odlučila kako pravo na sufinanciranje u visini od 75 posto troškova međumjesnog javnog prijevoza ostvaruju učenici koji su u školskoj godini 2014./2015. upisali i redovito pohađaju školu na području RH te kupuju mjesečnu kartu za korištenje sredstava redovitog javnog prijevoza. Uvijet je također da je boravište učenika udaljeno više od pet kilometara od škole.

Izdvojeni članak

Vinkovačka srednja škola opremila školu novcem iz EU fondova

Odlučeno je kako će dio učenika iznimno ostvarivati pravo na stopostotno financiranje karte. Uvijeti su da su redovito upisani i pohađaju srednju školu u Hrvatskoj te da su članovi kućanstva s područja oštećenih ili uništenih poplavom u Vukovarsko-srijemskoj županiji ili pak das u članovi kućanstva koja koristi naknade iz područja socijalne skrbi.

U dokumentu Vlade detaljno navode se i u kojim slučajevima učenici ne ostvaruju pravo na sufinanciranje te detalje oko proveđenja odluke. Detaljne informacije možete pogledati u PDF dokumentu priloženom ispod teksta.