Pretraga

Oglasili se iz Ministarstva: Prvih milijun testova za škole stiže najkasnije do srijede, okrili i cijenu

A- A+

Još uvijek nije poznat datum početka provedbe nove mjere samotestiranja učenika, a sve ovisi o tome kada će biti nabavljena dovoljna količina testova koji će se potom distribuirati u škole. Ministarstvo gospodarstva poslalo je priopćenje u kojem kažu da će prva tranša od jednog milijuna testova biti isporučena najkasnije do srijede.

Foto: Unsplash

Kada će mjera neobaveznog samotestiranja učenike stupiti na snagu ovisi o tome u kojem će roku Ravnateljstvo za robne zalihe, koji provodi nabavu, nabaviti dovoljnu količinu testova, rekli su jučer iz Ministarstva znanosti i obrazovanja. Ministarstvo gospodarstva poslalo je ovog petka priopćenje medijima u kojem navode da će prvi testovi biti isporučeni najkasnije do srijede.

– U vezi s nabavom brzih antigenskih testova za potrebe samotestiranja učenika, Ravnateljstvo za robne zalihe provelo je postupak otvaranja i analize pregleda pristiglih ponuda te je, nakon obavljenih konzultacija sa stručnim tijelom, donesena odluka o nabavi tri milijuna komada brzih antigenskih testova za samotestiranje po cijeni od 6,95 kuna + PDV. Dogovorena je dinamika isporuke te će prva tranša od jednog milijun testova biti isporučena najkasnije do 9. veljače, a ostatak količine od dva milijuna testova bit će isporučen u roku od 14 dana, priopćeno je ovog petka iz Ministarstva gospodarstva.

Izdvojeni članak

Čitatelji otkrili što misle o testiranju učenika: ‘Podupirala sam sve mjere, ali ova mi nije jasna’

Nabavljeni testovi bit će dostavljeni školama, a potom će ih škole podijeliti učenicima i roditeljima. Za sada nije poznat točan datum početka provedbe ove mjere neobaveznog samotestiranja. Ministar znanosti i obrazovanja, Radovan Fuchs, ovog će se petka sastati s ravnateljima osnovnih i srednjih škola na kojima će ih uputiti u detalje nove mjere kojom bi se trebala ukinuti samoizolacija za negativno testirane učenike.