Pretraga

Online nastavu trenutno provodi 116 škola, doznajemo koliko je učenika i nastavnika zaraženo

A- A+

Ukupno sedam županija za sada je donijelo odluke o prelasku na online nastavu za svoje srednje škole. Prema trenutnim podacima Ministarstva znanosti i obrazovanja, online nastavu u potpunosti provodi 116 škola, a na koronavirus je pozitivno ukupno 1.886 učenika i 765 zaposlenika škola.

Foto: Unsplash

Prema posljednjim podacima kojima raspolaže Ministarstvo znanosti i obrazovanja, trenutno je na koronavirus pozitivno 1.886 učenika, odnosno njih 0,41%.U odnosu na proteklih deset dana, to je za 216 učenika više.

U samoizolaciji 11.588 školaraca

Iz Ministarstva znanosti i obrazovanja kažu nam kako je u samoizolaciji trenutno 11.588 školaraca, što je četrdesetak više u odnosu na 20. studenog.

Također, samoizolacija je trenutno određena za 366 razreda u kojima je više od deset učenika, a kako je ukupno u Hrvatskoj 26.582 razrednih odjela to znači da je izraženo u postotku u samoizolaciji njih 1,38%.

Kada je pak riječ o djelatnicima škola, na koronavirus pozitivno je 765 zaposlenika, što je 47 više nego prije deset dana. Iz Ministarstva kažu kako imaju podatak da je u samoizolaciji 628 zaposlenika, ali napominju kako ‘epidemiolozi ne stižu otvoriti na vrijeme nove samoizolacije u digitalnoj platformi – tako da je broj djelatnika u samoizolaciji možda veći, ali nisu još sve samoizolacije upisane u digitalnu platformu.’

Izdvojeni članak
nastava online, škola kod kuće

Srednje škole sedam županija prelaze na online nastavu, u Zagrebu počelo veliko testiranje učenika

Na online nastavi 116 škola

S današnjim danom ukupno je sedam županija donijelo odluku da srednje škole prijeđu na model C nastave. Prema podacima MZO-a trenutno je na online nastavi, odnosno C modelu, 116 škola, odnosno njih 8,53%.

I dalje najveći broj škola 783, odnosno 57,57%, nastavu provodi prema A modelu. Djelomično online, a drugim dijelom ‘licem u lice’, odnosno prema B modelu, izvodi 5,3% škola. Preostale škole nastavu izvode prema kombinaciji modela – A i B, A i C te B i C. Detaljnije podatke o broju škola koje provode nastavu prema modelima određenima uoči početka nastavne godine, možete vidjeti u tablici u nastavku.

Broj škola koje provode pojedine modele nastavena dan 30. studenog| izvor: MZO