Pretraga

Organiziran prosvjed za povratak natjecanja učenika: ‘Protiv lijenosti uhljeba’

A- A+

Prosvjed za povratak natjecanja učenika u znanju održat će se 5. lipnja na markovu trgu u 12 sati. Organizira ga Inicijativa za povratak natjecanja učenika koja od 30. travnja skuplja i potpise na peticiji za povratak natjecanja koja je Agencija za odgoj i obrazovanje prethodno otkazala. Naziv događaja je “Za natjecanja u znanju, protiv lijenosti uhljeba!”

pixabay.com

Inicijativa roditelja i učitelja za povratak natjecanja od Agencije za odgoj i obrazovanje traži da se vrate natjecanja i ukine prethodna odluka o njihovom otkazivanju. Naime, AZOO je u travnju donio odluku o otkazivanju natjecanja, a potom je započelo potpisivanje peticije kojom se traži povratak natjecanja. Sada su odlučili organizirati i prosvjed koji će se održati 5. lipnja u podne na Markovom trgu u Zagrebu, kako je objavljeno na Facebooku.

Izdvojeni članak

I dalje se inzistira da se vrate natjecanja za učenike: Od AZOO-a traže da poništi odluku o otkazivanju

– Premijeru, probudite uspavane ljepotice u Agenciji i Ministarstvu. Neka nam vrate natjecanja u znanju i priliku da pokažemo što smo naučili!, stoji u opisu događaja.

Organizatori su nam rekli da su njihovi zahtjevi istovjetni peticiji koju potpisuju od 30. travnja. Najvažniji zahtjevi iz te peticije su povlačenje Odluke o otkazivanju svih natjecanja i smotri učenica i učenika osnovnih i srednjih škola Republike Hrvatske u školskoj godini 2019./2020. te zahtjevda se aktivno pokušaju naći alternativna rješenja za održavanje natjecanja i prezentiraju javnosti te da se donese nova odluka o održavanju svih natjecanja u školskoj godini 2019./2020.

– Zahtjevi su isti kao i u peticiji koju potpisujemo od 30.travnja. Nastavak natjecanja i dodjela bodova za upise u osnovne i srednje škole na osnovi natjecanja. Zahtjev je da Agencija počne raditi posao za koji je plaćena. Zahtjev je da se Ministarstvo prestane fokusirati isključivo na PR ministrice Blaženke Divjak i da počne posvećivati zasluženu pozornost nadarenim učenicima. I inače su ti učenici u ovom sustavu zakinuti, a ove godine su sve maske pale – potpuno su ih se svi odrekli, rekli su nam.