Pretraga

I dalje se inzistira da se vrate natjecanja za učenike: Od AZOO-a traže da poništi odluku o otkazivanju

A- A+

Inicijativa roditelja i učitelja za povratak natjecanja od Agencije za odgoj i obrazovanje ponovno traži da se vrate natjecanja i ukine prethodna odluka o njihovom otkazivanju. Naime, AZOO je u travnju donio odluku o otkazivanju natjecanja, a potom je započelo potpisivanje peticije kojom se traži povratak natjecanja i da se ono odgodi ili održi u alternativnom obliku te bilo kakva isprika AZOO-a nije bila uvažena. Sada smatraju da se situacija popravila i da bi se moglo nešto učiniti jer ni okolne zemlje nisu ukinule natjecanja.

pixabay.com

Danas je najavljeno da bi se od 27. svibnja u zatvorenim prostorima omogućilo okupuljanje 100 ljudi što definitivno ide u korist dopisu koji je Inicijativa roditelja i učitelja za povratak natjecanja uputila ravnateljici Agencije za odgoj i obrazovanje.  U njemu traže da se natjecanja učenika provedu.

Njihov dopis poslan je i premijeru, pravobraniteljici za djecu te ministrici Divjak, a u nastavku ga prenosimo u cijelosti.

Izdvojeni članak

Potpisnici peticije nisu zadovoljni odgovorom AZOO-a: Traže da se natjecanja učenika održe

Turisti dolaze, izbori se održavaju…

“Prošlo je mjesec dana od Vaše ishitrene i nepromišljene odluke o otkazivanju natjecanja. Od tada se situacija u Hrvatskoj značajno promijenila: djeca kreću redovno u školu, treniraju u sportskim klubovima u otvorenim i zatvorenim prostorima, pohađaju razne radionice (informatika, robotika,…). državna matura će se organizirati, turisti dolaze, izbori se održavaju,…

Okolne zemlje nisu poništile održavanje natjecanja nego rade na njihovoj ponovnoj uspostavi.

Vrijeme je da i nas i sebe prestanete strašiti “kugom XXI. stoljeća” i da se krene raditi.

Zahtijevaju pet stvari

Tražimo da se:

1. Preispita i poništi odluka o otkazivanju natjecanja
2. Napravi popis natjecanja koja donose bodove na upisima za srednje škole i fakultete
3. Napravi popis preinaka koje je potrebno provesti na svakom natjecanju kako bi zadovoljilo epidemiološke uvjete i zdrav razum
4. Žurno napravi raspored preostalih županijskih natjecanja i da se ista počnu odvijati od 1. lipnja (ako je potrebno i dislocirano u više škola u svakoj županiji)
5. Napravi plan za održavanje državnih natjecanja. Natjecanja bi se održala dislocirano pa nema potrebe da se za svako natjecanje rezervira 3-4 dana!

Vremena još ima! Konačna se lista za upise u srednju školu formira tek 25.srpnja! Poštovana, ako se prvobitna odluka i može pripisati strahu i nesnalaženju u kompleksnoj situaciji, daljnje ustrajavanje na odluci i nečinjenje možemo promatrati isključivo kao nemar i neodgovornost.”