Pretraga

Otac tvrdi da se njegov sin skoro utopio na maturalcu, najavio da će tužiti školu: Oglasila se i ravnateljica

A- A+

Na maturalnom putovanju u Dubrovnik malo je nedostajalo da se dogodi tragedija, tvrdi otac učenika koji se umalo utopio. Prema njegovim tvrdnjama, učenici su odmah po dolasku u smještaj u Orebiću otišli na bazen. Tada je njegov sin neplivač skočio u bazen, a učitelji su prema riječima oca pili kavu te nisu bili u blizini bazena kako bi kontrolirali učenike. O svemu se oglasila i ravnateljica koja cijelu tu priču negira.

Ilustracija: Unsplash

Maturalac učenika Osnovne škole Kuršanec u Dubrovnik umalo je završio tragično za 14-godišnjeg učenika osmog razreda, piše emedjimurje. Naime, njima se javio ogorčeni otac Dejan Oršuša čiji se sin, kako tvrdi, skoro utopio u bazenu gdje su se učenici kupali, ali prema riječima oca – bez nadzora učitelja.

– Djeca su se raskomotila i odmah pojurila prema bazenu okupati se, ali s njima nije išao nitko od učitelja. Koliko smo uspjeli doznati od druge djece, dio učitelja ostao je u sobi odmoriti, a drugi dio je sjeo na terasu popiti kavu. Moj je sin neplivač, kao i većina romske djece, a pušteni su sami na bazen! Kako su djeca ispričala, najprije su se utapati počele dvije djevojčice pa je za njima skočio i moj sin i onda sam potonuo. Uspio se kratko izvući na površinu, mahao je rukama i djeca oko bazena su počela vikati, alarmirali su spasitelje i oni su ga izvukli, već je bio potonuo na dno bazena. Po njega je došao helikopter i prevezao ga u Opću bolnicu Dubrovnik gdje su se, kasnije smo to doznali od liječnika, borili za njegov život, visio je o tankoj niti, ispričao je za emedjimurje otac Dejan.

‘Ravnateljica mi je rekla da nije bila uz bazen nego na terasi i da su suncobrani zaklanjali pogled’

Na maturalnom putovanju bilo je ukupno 80 učenika iz sedmog i osmog razreda, dakle dvije generacije jer prethodna nije imala maturalac zbog korone. S njima je, prema riječima oca za portal emedjimurje, bilo sedam učitelja i ravnateljica te kako njega i njegovu suprugu, dječakovu majku, nitko od njih nije obavijestio o tome što se dogodilo, već da su za to saznali od drugih roditelja.

– Najprije sam zvao razrednicu, ona mi je rekla da ništa ne zna, a isti odgovor dobio sam i od ravnateljice, koja mi je rekla da nije bila uz bazen nego na terasi i da su suncobrani zaklanjali pogled! Zvao ju je onda i moj tata, kaže da nije znala čak ni o kojem djetetu se radi. Sve do jučer ja nisam imao pojma što se s mojim djetetom događa, tek kad sam zvao u bolnicu mi je doktor koji ga je liječio rekao da je bilo jako kritično, da je skoro umro i da je na intenzivnoj. Da je još 15 sekundi bio pod vodom, sigurno ga više ne bi bilo, rekao je otac učenika za emedjimurje.

Nakon što je završio u bolnici gdje se dobro oporavlja, otac tvrdi kako je zamolio ravnateljicu da učeniku odnese njegov mobitel kako bi mogao s njime biti u kontaktu, ali kaže kako ravnateljica to nije učinila kada ga je posjetila.

– Zašto je onda išla k njemu, da ga isprepada, da se sve zataška?, komentirao je otac za emedjimurje.

Izdvojeni članak

Stravična tragedija u BiH: Učenik poginuo na nastavi tjelesnog

Otac ogorčen što se maturalac nastavio dok je njegov sin u bolnici

Na posljetku je liječnik posudio svoj mobitel dječaku koji je onda, piše emedjimurje, ispričao ocu što se dogodilo. Dječak je, kako tvrdi njegov otac, rekao kako ‘nije bilo nikoga oko njih’ kada su se kupali u bazenu. Ravnateljica je naknadno kupila novi mobitel te ga odnijela učeniku u bolnicu, no otac je ogorčen time što se maturalac nastavio unatoč tome što je njegovo dijete gotovo preminulo.

– A što da je umro, isto bi nastavili dalje feštati?! Pa ne diže se helikopter za bezazlene situacije! Jasno je meni da se i pod nadzorom učitelja, a njih je išlo sedam i ravnateljica, mogu dogoditi nezgode, ali važno je da ste prisutni i da o svemu obavijestite roditelje. Ovo, kad niti imate pojma što se događa, niti komunicirate s roditeljima, to je neoprostivo, komentirao je otac Dejan za emedjimurje koji zbog ove situacije planira tužiti Osnovnu školu Kuršanec.

Ravnateljica sve demantirala, tvrdi da su učenikaod utapanja spasili učitelji i djelatnici pansiona

Portal emedjimurje kontaktiralo je ravnateljicu Darju Borković te im je ona ispričala drugačiju verziju priče.

– Učenik je bez obzira na sva upozorenja skočio u bazen i nakon dva zamaha krenuo tonuti, a mi smo ga spasili – mi učitelji i djelatnici pansiona. Učitelji nisu sjedili na kavi niti su odmarali, to mogu potvrditi djelatnici pansiona, svi odreda smo bili s učenicima kod bazena. Naravno da smo odmah reagirali, spasilac je odmah skočio za njim. Stigla je hitna pomoć koja ga je, zajedno s razrednicom, kolima prevezla do mjesta gdje ga je pokupio policijski helikopter i prevezao u Opću bolnicu Dubrovnik, rekla je ravnateljica za emedjimurje.

U međuvremenu učenik je premješten s odjela intenzivne na pedijatriju te će vjerojatno u četvrtak moći ići doma s ostalim učenicima.

– Jučer sam ga posjetila, razgovarala sam s liječnikom, odnijela sam mu mobitel da može komunicirati s roditeljima i da si prikrati vrijeme. Dječak je svjestan što je učinio, ali u razgovoru s njim, rekao je da je mislio da će moći i on plivati. Učitelji nisu sjedili na kavi niti odmarali, svi su bili uz djecu, poručila je ravnateljica za emedjimurje.