Pretraga

Otkrivena nova superbakterija, vjeruje se da je opasnija od AIDS-a!

A- A+

‘Seksualna supebakterija’ nazvana H041 otkrivena je u Japanu, nakon čega se proširila na Havaje, Kaliforniju i Norvešku. Ova vrsta bakterije vrlo je agresivna i u kratkom roku od nje se može zaraziti veliki broj ljudi.

Nova superbakterija H041 pronašla je dvije žrtve na Havajima, potvrdili su zdravstveni djelatnici. Ova je bakterija opasnija i od AIDS-a, zato jer je vrlo agresivna, a od nje se lako zarazi veliki broj ljudi. H041 je zapravo bakterija gonoreje otporna na antibiotike, zbog čega ima potencijal da bude puno opasnija od AIDS-a, od kojeg je širom svijeta život izgubilo gotovo trideset milijuna ljudi.

Izdvojeni članak

Dečki stupaju u spolni odnos zbog tjelesnih potreba, cure zbog zaljubljenosti

Vrlo brzo nakon infekcija nastupa septički šok i smrt

Opasna superbakterija prvo je pronađena u Japanu, odakle se proširila na Havaje, Kaliforniju i Norvešku. Gonoreja je druga najčešće spolna bolest, koja je inače izlječiva, međutim ova vrsta bakterija mogla bi usmrtiti veliki broj ljudi. – Osoba zaražena ovom bakterijom gonoreje mogla bi pasti u septički šok i umrijeti u roku od nekoliko dana, upozorio je dr. Alan Christianson za CNBC.

Kako bi u potpunosti izbjegli zarazu ovom opasnom bakterijom, ljudi bi trebali prakticirati siguran seks, kao što se i obično savjetuje. Iako još uvijek nema zabilježenih slučajeva smrti od novootkrivene bakterije, opreza nikad dovoljno.

Izdvojeni članak

Dokazano: Studenti više ne gledaju na seks jednako

I posljedice ‘obične gonoreje’ vrlo su ozbiljne

Ukoliko se ne liječi, čak i dosad poznata vrsta gonoreje može uzrokovati velike probleme inficiranim osobama. Posljedice gonoreje mogu biti brojne upale, neplodnost i infekcija krvotoka, a najčešće se zarazi mladež starosti od 15t doi 25 godina. Gonoreja je bolest koju se pamti još od srednjeg vijeka, a postala je izlječiva 40-ih godina prošlog stoljeća, kada je izumljen penicilin i drugi antibiotici kojima se staje na put ovoj mutirajućoj bakteriji.