Pretraga

Otvorena Digitalna učionica budućnosti u osnovnoj školi: Ovako bi trebala funkcionirati

A- A+

U sklopu I .osnovne škole Bjelovar otvorena je Digitalna učionica budućnosti. Učionica je opremljena s 23 Chromebook laptopa za učenike te s jednim za učitelja, suvremenim pisačem i sustavom za videokonferencije, 23 posebno osmišljena i inovativna stolca, interaktivnim ekranom i LCD monitorom.

učenici u digitalnoj učionici na posebnim stolicama i s laptopima na stolovima

Foto: Grad Bjelovar | Facebook

Učenici I. osnovne škole Bjelovar dobili su Digitalnu učionicu budućnosti. Od sada će 23 učenika, zajedno s nastavnikom moći učiti uz pomoć nove tehnologije.

– Učionica, ima 23 suvremena Chromebook laptopa za učenike i jedan za učitelja , suvremeni pisač i sustav za videokonferencije, 23 posebno osmišljena, inovativna stolca, interaktivni ekran te LCD monitor. Sve je stajalo oko 35 tisuća eura, od čega je Grad Bjelovar dao 23 tisuće, škola šest tisuća te šest tisuća tvrtka Profil Klett, objavili su na Facebooku Grada Bjelovara.

Gradonačelnik Dario Hrebak pohvalio je projekt i izrazio želju da svaka bjelovarska osnovna škola ima jednu takvu učionicu koja će, kaže, s vremenom profilirati i osposobiti dio učenika za bavljenje IT-om što je danas itekako potrebno.

Izdvojeni članak

U sjevernoj Hrvatskoj otvorena prva digitalna učionica budućnosti, zavirite u unutrašnjost

Podsjetimo, prva ovakva učionica otvorena je još 2022. godine i to na Učiteljskom fakultetu u Čakovcu.

– Digitalni obrazovni sadržaji i virtualna proširena stvarnost već su danas prisutni u obrazovanju, a za koju godinu kad naši studenti stanu pred svoje učenike, bit će standardni sastavni dio obrazovnoga procesa i zato je ovaj projekt izuzetno vrijedan. Suradnja s gospodarstvom i ovakve društvene odgovorne investicije su pravi korak naprijed u razvijanju obrazovanja, izjavio je tada na svečanom otvorenju dekan Siniša Opić.


Projekt Škola budućnosti čiji je cilj učenike diljem Hrvatske pripremiti za tehnološku budućnost provode Stemi, Infobip i A1 Hrvatska.