Pretraga

Ovo su pobjedničke fotografije 5. Foto dana mladih

A- A+

Proglašene su pobjednice petog izdanja Foto dana mladih koje se održava u Karlovcu do 12.svibnja. Svečano se proglašenje održalo u nedjelju, u kazalištu Zorin dom, a nagrada za najboljeg autora manifestacije te za najbolju turističku fotografiju otišla je Sari Filipi Delić dok je pobjedu u kategoriji umjetničke fotografije zaslužila Hanah Šoprek, a u kategoriji reklamne fotografije briljirala je Nika Mokos.

Prvi je put manifestacija dobila regionalni karakter pa je u natjecateljskom dijelu, u kategorijama za umjetničku, turističku i reklamnu fotografiju sudjelovalo 50 mladih ljudi iz Hrvatske, Bosne  Hercegovine, Slovenije i Srbije.

Velika konkurencija

Stručni žiri u sastavu direktora Canon Hrvatske Ivana Matića i dviju fotografkinja Barbare Šarić i Lili Zaneta složili su se kako je konkurencija bila snažna, a fotografije iznad svih očekivanja.

Pobjednice su bile iznenađene, a Sara Filipa Delić kazala je kako je manifestacija za nju bila odlična prilika za učenje o fotografiji i stjecanje novih prijatelja.

– Smatram da je cjelokupni koncept Foto dana mladih sjajna prilika za sve mlade fotografe. Organizatori svake godine podižu ljestvicu, pomiču granice i nama sudionicima pružaju iskustvo za pamćenje, naglasila je Nika Mokos, pobjednica u kategoriji reklamne fotografije.

Izdvojeni članak

Lili Zaneta (20) u Galeriji splitske Sveučilišne knjižnice smjestit će izložbu ženskih aktova

Festival još traje

S proglašenjem pobjednika festivalski dio programa nije završio pa će se do utorka, 12.svibnja, još moći posjetiti razne izložbe, tribine i predavanja. Neke od izložbi su ‘Najbolje fotografije Foto dana mladih Karlovac’ te ‘Hrvatska očima mladih’

Foto dane mladih organizira udruga za medijsko stvaralaštvo i kulturne aktivnosti ‘Izvan fokusa’, a cilj im je kroz fotografiju promovirati ljepote Hrvatske te educirati mlade zaljubljenike u fotografiju.

Na svečanom su proglašenju sudionici imali priliku pogledati video kronike Foto dana mladih, odnosno pregled događanja proteklih dana.