Pretraga

U ovoj državi učenici ne žele doći na najvažniji ispit jer su im pokušali zabraniti varanje

A- A+

U najmnogoljudnijoj indijskoj saveznoj državi, Utter Pradesh, održavaju se godišnji ispiti za učenike. Međutim, zbog novih pravila koja su pokušala stati na kraj učestalim varanjima na ovim važnim ispitima, velik broj učenika uopće nije izašao na ispit. Varanje na ispitima tamo se uspoređuje s organiziranim zločinom, a za vrijeme najvažnijih ispita, učenici se snalaze na najluđe načine, a čak im i profesori diktiraju odgovore.

pixabay.com

Kamere i policija novi su pokušaji vlasti u indijskoj saveznoj državi da zaustave varanje na ispitima. Zbog toga je više od deset posto učenika u prvih nekoliko dana održavanja ispita odlučilo ostati kući, prenosi The Washington Post. Više od 660.000 učenika nije se pojavilo u školi u prva četiri dana godišnjih ispita, a upravo ti ispiti najvažniji su za ove učenike jer im uvjetuju ulazak na sveučilišta. Ako ne mogu varati, ne isplati im se ni dolaziti – zaključili su.

Izdvojeni članak

Ne, ovo nije priča iz prošlog stoljeća: Djevojke za vrijeme menstruacije ne mogu u školu i to baš i nije fer

Uvjeta za kvalitetno učenje i polaganje ispita ovdje baš i nema. Osim toga, studenti moraju imati 99 posto točno riješenog ispita da bi mogli upasti na bolja sveučilišta. Za obične obitelji ovi su ispiti veoma važni jer jedino putem njih djeca mogu upasti na cijenjena sveučilišta i tako jednog dana steći dobar posao i osigurati si prihode za život.  Baš zbog toga posljednjih godina događala su se masivna varanja na ispitima koja su vlasti prozvala organiziranim zločinom. Umjesto da pokušaju poboljšati uvjete školovanja, vlasti su se prvo odlučile na zaustavljanje varanja pod svaku cijenu.

Škole u Utter Pradeshu, kao i u ostatku Indije, često nemaju dovoljan broj radnika. Učitelja i profesora nedostaje, a učenje nije kvalitetno, već se sve bazira na učenju napamet. U selima je još gore pa u školama nema struje, a nedostaje i udžbenika iz kojih bi djeca mogla učiti. Događa se i da nema wc-a, a ni vode, pa je najteže djevojkama koje za vrijeme menstruacije često uopće ne dolaze u školu.

Ipak, unatoč novim pravilima protiv varanja, jedna je profesorica diktirala odgovore učenicima na ispitu, piše The Washington Post.