Pretraga

Petak 13. danas će biti mnogo jeziviji nego inače, doznajte zašto!

A- A+

Za one sklone praznovjerju, današnji će petak 13. biti ekstra jeziv. Za to je krivac puni mjesec, koji pada na današnji dan, što je velika rijetkost koja će se ponoviti tek 2049. godine.

Brojne legende prate petak 13., tako da oni najpraznovjerniji na taj dan čak odbijaju izaći iz kuče. Takvima ova vijest neće dobro sjesti. Naime, na današnji dan petak 13. bit će još jeziviji nego što je to inače slučaj, piše Huffington Post.

Izdvojeni članak

Najjezivije priče koje kruže internetom

Pun mjesec poklapa se s petkom 13.

Za to možete kriviti Mjesec, koji će se danas poklopiti s petkom 13, što će se sljedeći put dogoditi za 35 godina.

Zemljin satelit tako će pružiti zaista briljantan pogled na nebo, koji će ljubiteljima astronomije i zvijezda puno pomoći pri promatranju svoda.

Zadnji put ovo se dogodilo u 13. listopada 2000. godine. Takvo što je toliko rijetko zato jer se događa samo kada se usklade tri neovisne varijable – mjesečeva faza, dan u tjednu te dan u mjesecu.

Izdvojeni članak

Ovako bi život na Zemlji izgledao da nema Mjeseca

‘Šanse da se u godini dogodi takvo što su samo 5.81 posto’

– Šanse da se u godini dogodi takvo što su samo 5.81 posto. To znači da do toga dolazi tek otprilike svakih 20 godina, rekao je jedan od astronoma.

Budući da se pun mjesec na petak 13. neće dogoditi do 13. kolovoza 2049. godine, pobrinite se da večeras vlastitim očima promotrite savršeno okruli i sjajni Mjesec.

Inače, nerazuman strah da će nam se na današnji dan dogoditi nešto loše povijesno se povezuje s događajem iz 14. stoljeća, kada je francuski kralj Filip IV. viteški red templara osudio zbog hereze i dao ih spaliti na lomači baš na petak 13.