Pretraga

Počinju elektronski upisi u srednje škole

A- A+

Osmaši danas od 13 sati mogu početi s prijavom željenih obrazovnih programa. Mogu izabrati 10 različitih programa u pet srednjih škola te ih poredati po prioritetima. Nije nužno da se odmah danas izvrše upisi, jer prijave traju više od mjesec dana, točnije do 26. lipnja. Stoga neodlučni osmaši još imaju malo vremena da se predomisle.

Iz udobnosti svog doma, od danas svaki osmaš može birati srednju školu. Otvorene su prijave na stranici upisi.hr, a osnovnoškolci mogu početi sastavljati svoje liste prioriteta. Same liste bit će zatvorene 26. lipnja, a dotad osmaši mogu mijenjati prioritete kad god žele.

Može se birati 10 obrazovnih programa u pet različitih srednjih škola, na temelju čega se slaže lista prioriteta. Nju treba pažljivo pripremiti tako da se a vrhu liste postavi obrazovni program koji se najviše želi, a zatim i ostali, također željenim redoslijedom.

Izdvojeni članak

Manifestacija ‘Dojdi osmaš’ u Zagrebu i ove godine

Važno je napomenuti da svi osmaši moraju voditi računa da imaju realne želje, odnosno da imaju mogućnost zaista i upisati u školu koja je na njihovoj listi.
Prijave obrazovnih programa trajat će do 26. lipnja, a podaci će se ažurirati svakih sat vremena. Tako će svaki osmaš od trenutka kad prijavi svoje željene škole moći pratiti vlastito bodovno stanje.

Ukoliko još niste sigurni koju školu želite upisati, provjerite što vam sve nude srednje škole u velikim hrvatskim gradovima.