Pretraga

Manifestacija ‘Dojdi osmaš’ u Zagrebu i ove godine

A- A+

Za sve osmaše uskoro počinju elektronski upisi u srednje škole. Osnovnoškolci će moći izabrati 10 obrazovnih programa u pet škola, a kako bi njihov izbor bio temeljen na točnim informacijama, Zagreb organizira manifestaciju ‘Dojdi osmaš’. Tako će se na glavnom zagrebačkom trgu 10. svibnja na svojim štandovima predstaviti niz srednjih škola. Osmaši koji nisu sigurni u izbor željene škole mogu posjetiti Trg bana Josipa Jelačića i čuti iskustva budućih kolega te saznati kakve im mogućnosti pruža srednja škola koju žele upisati.

Tradicionalna manifestacija na kojoj se predstavljaju srednje škole iz Zagreba, ‘Dojdi osmaš’, održat će se na Trgu bana Josipa Jelačića u petak, 10. svibnja. Svi srednjoškolci koji još nisu sigurni koju školu izabrati, moći će vidjeti što im sve nude obrazovne institucije u Zagrebu.

Prijave u obrazovne programe počinju 9. svibnja točno u podne, kad će kandidati slagati liste prioriteta željenih srednjih škola. Obzirom da svi osmaši imaju vremena do 16. lipnja birati željenu srednju školu, bit će dovoljno vremena za sve učenike da razmisle o svojoj budućnosti.

Zbog toga Zagreb organizira manifestaciju ‘Dojdi osmaš’ gdje će se promidžbenim filmovima, prezentacijom na štandu ili pak nastupom na pozornici predstaviti mnoge zagrebačke srednje škole. Na štandovima će također biti srednjoškolci koji će budućim kolegama moći odgovoriti na sva pitanja.

Izdvojeni članak

Upisi u srednje škole: Složite listu prioriteta

Podsjećamo da možete prijaviti čak 10 obrazovnih programa u ukupno pet škola, stoga dođite i provjerite koja škola vam nudi najbolje mogućnosti.
Škole u drugim gradovima ovih dana su počele s organizacijom dana otvorenih vrata, kad osmaši unutar škole mogu saznati sve željene informacije. O otvorenim vratima možete se informirati na web stranici škole koju biste željeli upisati.

Ukoliko ipak ne možete doći na otvorena vrata škole ili manifestaciju ‘Dojdi osmaš’, sve informacije o srednjim školama u većim gradovima možete potražiti na ovoj poveznici. Osim toga, najnovije vijesti o upisima u srednju školu pratite na Facebook stranici ‘Upisi u srednje škole’.

Manifestacija ‘Dojdi osmaš’ u Zagrebu i ove godine
Share via
Copy link
Powered by Social Snap