Pretraga

Pogledajte kako se tisuće učenika preko praznika priprema za testove

A- A+

Proljetni su praznici i konačno ste malo predahnuli od nastave. Uz proljetno sunce (ili proljetni snijeg), društvo, hrpu dobrih filmova, serija i igrica, tko još ima volje učiti i pripremati se za novo polugodište? Ipak, tisuće učenika diljem Hrvatske ovih praznika sjedi za udžbenicima i bavi se školskim gradivom, a zahvaljujući tome sudjeluju i u darivanju. O čemu se radi?

učenje

Tisuće učenika diljem Hrvatske ovih praznika sjedi za udžbenicima | Kaleidico, Unsplash

Odnos između količine sunca i volje za učenjem uvijek je obrnuto proporcionalan. Dodamo li u formulu i proljetne praznike, broj onih koji uspijevaju sjesti za knjigu moći ćemo nabrojati na prste jedne ruke. No, ovih praznika stanje se drastično promijenilo, a tisuće učenika u debelim je pripremama za testove i novo polugodište.

Svi oni su odlučili sudjelovati u našem Proljetnom darivanju. Pozvali smo vas da kroz naš sustav kvizovi.srednja.hr postavljate pitanja iz razrednog gradiva. Svi koji se uključe sudjeluju u darivanju, a četiri korisnika koja 11. travnja u 23:59 sati budu imala najviše odgovora na postavljena pitanja iz školskog gradiva odnijet će vrijedne Huawei uređaje.

Prije nego se uključite, pročitajte pravila putem ove poveznice, a sastavili smo i popis korisnih savjeta za sve koji ozbiljno žele skupiti najviše odgovora. U darivanje ulaze pitanja i odgovori postavljeni između 2. travnja (00:00h) i 11. travnja (23:59h).

Imamo jako dobre razloge za uključiti se!

Znamo da su praznici vrijeme kada odmaranje i zabava imaju prioritet nad svime ostalim. No, svjesni smo i da je redovno učenje najbolji način za smanjiti stres i postići dobar uspjeh u školi. Kako bismo vam pružili dodatnu motivaciju u stvaranju dobrih navika, za postavljanje pitanja iz školskog gradiva na koja će vaši kolege odgovarati i tako ponavljati, pripremili smo Huawei uređaje.

Na kraju darivanja, prvom na listi će otići tablet MatePad T10s, drugom Huawei Y5p smartphone, trećem pametni sat Watch Fit, a četvrtom bežične slušalice FreeBuds 3i. No, profitirat će apsolutno svi koji se uključe budući da je postavljanje pitanja najbolji i najzabavniji način učenja. Čitajući gradivo i postavljajući pitanja o pročitanom morate razmišljati na posve nov način. Time povećavate dosjećanje pročitanog, brže usvajate gradivo i smanjujete stres pred testove.

Koji su trenutni rezultati?

Do sada se u akciju učenja uključilo nekoliko stotina učenika koji su postavili preko 5.000 pitanja. Postavljala su se pitanja iz gradiva od 5. razreda osnovne škole do 4 razreda srednje, a najviše pitanja ticalo se gradiva iz 1. razreda srednje.

Broj do sada skupljenih odgovora zaista je impresivan. Ogroman broj učenika uključio se u odgovaranje na pitanja svojih kolega, pa tako prvi na top listi ima preko 20 tisuća odgovora na pitanja koja je postavio od početka darivanja. Ukupan broj odgovora na pitanja je blizu 200.000!

Pogledajte aktualnu top listu korisnika s najvećim brojem odgovora, no imajte na umu da se stanje može promijeniti iz sata u sat. Uključite se, postavljajte pitanja, pozivajte svoje prijatelje da odgovaraju i u novo polugodište uđite spremniji no ikad.


___________________________________________________________________________

Darivanje je osmislio portal srednja.hr u suradnji s Huawei Hrvatska.