Pretraga

Netko je noćas provalio u Centar za autizam: ‘Kad sam dovela dijete u školu, zatekli smo policiju’

A- A+

Nepoznati počinitelji provalili su u školu Centra za autizam u noći s utorka na srijedu. Još se ne zna procjena štete te je li nešto ukradeno, Policijski očevid je u tijeku te će više informacija biti poznato nakon toga.

stolice u učionici i policijska rotirka

Foto; Unsplash

Dogodila se provala u Centru za autizam pokraj zagrebačke Osnovne škole Vjenceslava Novaka u Dubravi u noći s utorka na srijedu. Zagrebačka policija potvrdila je za Index.hr kako su oko 6:30 dobili dojavu o provali, ali nisu mogli reći kolika je materijalna šteta te je li nešto iz Centra ukradeno. Ne zna se ni tko je počinio provalu.

Očevid je u tijeku te će više informacija biti poznato nakon toga. Index prenosi kako su domari škole odmah sanirali štetu kako bi se djeca vratila redovnoj nastavi. Predsjednica Vijeća roditelja i majka polaznika te škole Daniela Tomašković dala je izjavu za Index.

Izdvojeni članak

Roditeljima učenika Centra za autizam država duguje i do 20.000 kuna za prehranu i prijevoz

– Kad sam jutros dovela dijete u školu, zatekli smo policijska vozila pred zgradom. Neslužbeno, ono što čujemo od drugih roditelja, provaljeno je kroz potkrovlje škole. Materijalna šteta nam nije poznata, vjerojatno se čeka kraj istrage da se utvrdi. U ovom trenutku postoji strah jer nitko ne želi neku daljnju eskalaciju, ali i djeca s autizmom, mi roditelji te djece i djelatnici smo prošli s autizmom puno gore stvari od vandalizma pa ćemo prijeći i preko ovoga, rekla je Tomašković za Index.

Kazala je i kako je riječ o događaju koji treba potaknuti cijelo društvo na razmišljanje o odnosu prema autizmu. Istaknula je kako se ovo ne smije događati nevezano za pobude onih koji su to počinili.

Copy link
Powered by Social Snap