Pretraga

Posao na godinu dana plaćen 6 tisuća kuna u Zagrebu: Samo za diplomante iz 2013. bez radnog iskustva

A- A+

Vipnet pokreće Vip alumni – jednogodišnji plaćeni program profesionalnog i poslovnog razvoja na koji se mogu prijaviti kandidati koji su diplomirali 2013. godine. Radi se o jedinstvenoj prilici za 11 mladih visokoobrazovanih bez radnog iskustva. Bruto plaća iznosit će šest tisuća kuna, a uz plaću kandidati će imati priliku otići na međunarodnu razmjenu unutar Telekom Austria Grupe. Prijave su počele danas, a trajat će sve do 5. ožujka.

Foto: privatna arhiva / Mladen Pejković

Svi koji su diplomirali 2013. godine i nemaju radnog iskustva mogu se prijaviti na Vip alumni – jednogodišnji plaćeni program profesionalnog i poslovnog usavršavanja koji je pokrenuo Vipnet. Program će obuhvatiti 11 najboljih mladih visokoobrazovanih kandidata s kojima će potpisati standardni ugovor na godinu dana. Plaća će iznositi šest tisuća kuna, a kandidati će kontinuirano raditi s mentorima, to jest Vipnetovim menadžerima i rukovoditeljima, te će imati mogućnost uključivanja u korporativne projekte unutar Telekom Austria Grupe.

Izdvojeni članak

Nezaposlenost ga primorala pokrenuti vlastiti biznis: Čeka u redu i odlično zarađuje

Prilika za diplomante iz 2013. bez radnog iskustva

Vip alumni osmišljen je s ciljem poticanja pozitivnih trendova koji bi mladima omogućili jednostavnije stjecanje prvog radnog iskustva, čiji je nedostatak velika prepreka u zapošljavanju. Članovima Vip alumni programa postat će 11 kandidata koji se pokažu najboljima tijekom selekcijskog programa satavljenog od tri zahtjevna selekcijska kruga.

Alumni će se rasporediti u odjele prodaje, marketinga, regulatornih poslova, kontrolinga, analize tržišta, planiranja radio-mreže, odjele za prijenos i IP telekomunikacijsku mrežu. Kandidate će tijekom godinu dana pratiti osobni mentor, Vipnet rukovoditelj te odjel za ljudske resurse.

– Naše brojne aktivnosti u području društveno odgovornog poslovanja ove godine smo odlučili objediniti pod kapom programa koji smo nazvali ‘Čini pravu stvar’. Nakon što smo pokrenuli volontiranje zaposlenika na društveno korisnim projektima za što kompanija daje plaćene slobodne dane, stigli smo i do druge cjeline – edukacije, izjavio je predsjednik Uprave Vipneta Mladen Pejković na današnjoj konferenciji za novinare.

Izdvojeni članak

VIDEO: Duhovito prikazani neugodni trenutci nezaposlenih

Dodao je kako Vip alumni programom žele omogućiti diplomantima da preskoče barijeru pronalaska prvog posla jer kompanije danas sve više daju isključivo priliku kandidatima s određenim poslovnim iskustvom.

Ugovor na godinu dana, a plaća šest tisuća kuna

Nakon isteka godine dana, polaznici će trajno ostati članovi Vip alumni programa, a Vipnet će pratiti nastavak njihovih karijera te im omogućavati daljnje usavršavanje kroz razne e-learning treninge. Pejković je izjavio da neće imati problema i da njihovi polaznici nakon završetka programa prijeđu kod konkurencije.

Alumni će na raspolaganju imati spa centre, fitness dvorane, moderne restorane i kafiće te ostali sadržaj nekarakterističan za hrvatske prilike.

– U godinu će dana Vipnet u svakog od kandidata uložiti više od 100 tisuća kuna kroz plaću koja će iznositi šest tisuća kuna bruto, edukacije, program međunarodne razmjene i ostale pogodnosti, izjavila je Alis Kaznačić, rukovoditeljica Upravljanja ljudskim potencijalima Vipneta.

Izdvojeni članak

Poslovi koje mladi u Hrvatskoj ne žele raditi, a imaju mogućnost

Prijave elektronskim putem počinju danas 11. veljače i traju do 5. ožujka, a selekcijski proces sastojat će se od tri kruga. Nakon prijava, slijede individualni i grupni intervjui, a zatim će se finale izbora održati na dvodnevnom Centru procjene sastavljenom od rada na konkretnim projektima.

Kaznačić je istaknula da će pri izboru kandidata naglasak biti na profesionalnim kvalitetama, korporativnoj kulturi te personalityju. – Tražimo zabavne ljude, jer samo tko se zabavlja na poslu, može biti kreativan, tvrdi rukovoditeljica Alis Kaznačić.

Jedan od uvjeta je da su diplomanti 2013. godine iz Zagreba, a fokus je na mladima koji su završili tehničke fakultete te Pravni ili Ekonomski studij.

Najuspješnijih 11 kandidata svoje će prvi radni dan u Vipnetu imati u travnju.