Pretraga

Potpisnici peticije nisu zadovoljni odgovorom AZOO-a: Traže da se natjecanja učenika održe

A- A+

Nakon što je Agencija za odgoj i obrazovanje krajem travnja objavila da se otkazuju sva natjecanja učenika za ovu školsku godinu, pokrenuta je peticija kojom se traže konkretnija objašnjenja i promišljanje o alternativnom obliku natjecanja, a ne otkazivanje. O tome se oglasila i pravobraniteljica za djecu koja smatra da je ukidanje natjecanja štetno za učenike, a ravnateljica AZOO-a na naš upit odgovorila je podužim pismom u kojem pokušava objasniti odluku. Međutim, Inicijativa roditelja i učenika za povratak natjecanja nije zadovoljna te je odgovor na spomenuto pismo uputila nama, ali i premijeru, pravobraniteljici za djecu i ministrici Divjak.

pixabay.com

Inicijativa roditelja i učitelja za povratak natjecanja poslala nam je odgovor na pismo ravnateljice AZOO-a, Dubravke Brezak Stamać, koja je njime htjela ukazati da joj je žao što se natjecanja neće održati, da razumije aktere ove priče, te objašnjava zašto se online natjecanje nije moglo provesti.

Izdvojeni članak

Ravnateljica AZOO-a poslala nam je pismo na peticiju kojom se traži nastavak provođenja natjecanja učenika

Oni kojima je time odgovorila, nisu zadovoljni te od nadležnih traže da se odgovori na njihove upite. Odgovor su poslali i premijeru te ministrici Divjak.

U pismu navode da su s ravnateljicom AZOO-a održali i sastanak kojim su nezadovoljni.

Ovo su njihovi odgovori ravnateljici AZOO-a ukratko, a cijelo njihovo pismo možete pronaći na kraju ovog teksta:

  1. Niste uopće adresirali naše prijedloge o provođenju natjecanja distribuirano po Republici Hrvatskoj ili odgađanje natjecanja za srpanj/kolovoz
  2. Niste se osvrnuli na očitovanje Pravobraniteljice za djecu da ste DUŽNI ispitati interes djece i njihovih mentora i donijeti odluku u NAJBOLJEM INTERESU djece koja će biti i odgovarajuće OBRAZLOŽENA.
  3. Ako ne bi bila regularna natjecanja u ovim uvjetima, jesu li regularni upisi u srednje škole koji podrazumjevaju da su natjecanja održana?
  4. Unatoč  tvrdnjama da AZOO uredno objavljuje zadatke i rješenja sa svih natjecanja koje provodi. Jednostavna provjera (kemija 2019. godine) pokazuje da to nije tako! Za ostale godine, natjecanja i razine ostavljamo Vašim djelatnicima da provjere!

*Ako vam se dokument ne učitava pravilno, osvježite stranicu

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [141.16 KB]