Pretraga

Požar u kojemu je poginulo 19 učenika izazvala učenica: Naljutila se jer su joj oduzeli mobitel

A- A+

Nakon što je nezapamćena tragedija zadesila Gvajanu u Južnoj Americi, gdje je u požaru školskog doma poginulo 19 učenica, otkriven je i uzrok. Za požar je osumnjičena učenica kojoj su djelatnici doma oduzeli mobitel zbog čega se naljutila i podmetnula požar dok su njene kolegice spavale.

goruća šibica

Foto: Pexels

Požar u školskom domu u Gvajani koji je odnio živote 19 učenica koje su se ondje nalazile, zavio je grad i regiju Južne Amerike u crno. Sada se otkrio uzrok požara koji je cijelu situaciju učinio još mračnijom. Kako je izvijestio Reuters, policija sumnja da je učenica školskog doma podmetnula požar.

– Za razarajući požar osumnjičena je učenica jer su joj djelatnici doma oduzeli mobitel, rekli su iz policije.

Izdvojeni članak

Užas u Južnoj Americi: U požaru školskog doma poginulo najmanje 20 učenika, uzrok još nepoznat

Učenica koja je izazvala požar u ponoć kada su njezine kolegice spavale nije ozlijeđena, ali policija nije rekla jesu li je uhitili.

– Neke učenice je probudilo vrištanje, a kada su ustale vidjele su dim i vatru koja je dolazila iz kupaonice, prenosi Reuters.

Izdvojeni članak

Zagrebački učenik palio smeće pa skoro zapalio zgradu: Požar su spriječili vatrogasci

Najmlađa žrtva, prema pisanju Reutersa, je petogodišnji sin djelatnika doma koji je tu noć bio u domu. Školski dom nije bio opremljen modernim sustavom protiv požara, a učenice i djelatnici nisu bili obučeni za evakuaciju. Predsjednik Gvajane susreo se s roditeljima koji su izgubili svoju djecu u požaru te je proglasio trodnevnu žalost.