Pretraga

Pozor studenti i srednjoškolci: Raspisan natječaj za ‘braniteljske’ stipendije u 2019./2020.

A- A+

Zaklada hrvatskih branitelja iz domovinskog rata i članova njihovih obitelji raspisala je natječaj za tzv. braniteljske stipendije. Mjesečne potpore dodjeljuju se srednjoškolcima i studentima, dok se poslijediplomci mogu natjecati za naknadu dijela troškova školarine.

Foto: Srednja.hr

Upravni odbor Zaklade hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji ovog je ponedjeljka raspisao natječaj za dodjelu potpora za obrazovanje, a prijave se podnose zaključno do 25. studenog 2019. 

Potpore se dodjeljuju za ovu akademsku godinu za redovno obrazovanje sljedećim skupinama srednjoškolaca i studenata:

Izdvojeni članak

Poznato koliko je prijava pristiglo na natječaj za državnu stipendiju i do kada stižu rezultati

  • djeci smrtno stradalog hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata,
  • djeci nestalog hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata,
  • hrvatskim ratnim vojnim invalidima iz Domovinskog rata, dragovoljcima iz Domovinskog rata,
  • hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata,
  • djeci hrvatskog ratnog vojnog invalida iz Domovinskog rata,
  • djeci dragovoljca iz Domovinskog rata,
  • djeci hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata koji su u obrani suvereniteta Republike Hrvatske sudjelovali najmanje 100 dana u borbenom sektoru.

Kako stoji u natječaju, mjesečni iznos potpore tijekom redovitog srednjoškolskog obrazovanja za učenike iznosi 200 kuna, a za studente 500 kuna. Naknade dijela troškova školarine poslijediplomskih studija bit će odobrene u iznosu od 6.000 kuna. Stipendije se korisnicima dodjeljuju za deset mjeseci školske, odnosno akademske godine, točnije od 1. rujna do 30. lipnja 2020. godine.

Prijave se šalju poštom na adresu: Zaklada hrvatskih branitelja iz domovinskog rada i članova njihovih obitelji, Park Stara Trešnjevka 4, 10000 Zagreb (s naznakom – Natječaj za potporu za obrazovanje).

Za svaku od potkategorija u kojima se stipendija dodjeljuje različiti su uvjeti prijave, a kandidat sam bira kategoriju u koju se prijavljuje odnosno može podnijeti prijavu isključivo putem jednog obrasca. Prijavne obrasce možete preuzeti na ovoj poveznici, a sve o uvjetima prijave i dokumentaciji koju je potrebno poslati možete doznati u tekstu natječaja u nastavku.

*ako vam dokument nije vidljiv, potrebno je osvježiti stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [209.80 KB]