Pretraga

Preveliki stres tinejdžerima može uzrokovati opasan prehrambeni poremećaj

A- A+

Preveliki pritisak na tinejdžere može imati opasne posljedice na njihovo zdravlje. Stručnjaci upozoravaju kako prevelika očekivanja i stres mogu uzrokovati i opasne prehrambene poremećaje s kojim se nosi sve veći broj mlade populacije.

medimoon.com

Pritisak koji nastaje zbog neprestanog ganjanja ocjena i obavljanja drugih školskih aktivnosti može uzrokovati opasne prehrambene poremećaje. Sve veća očekivanja koje si tinejdžeri nerijetko i sami postavljaju proizvode stres zbog kojeg postoji opasnost za dobivanje anoreksije.

Izdvojeni članak

Anoreksija – kako je prepoznati i izliječiti

U novozelandskoj školi Wellington Girls College sve je više djevojaka koje se bore s poremećajem koji je već dugo ozbiljan zdravstveni svjetski problem, piše stuff.co.nz.

Kako bi pomogli svojim studenticama zaposlili su i dvoje socijalnih radnika te su vrlo ozbiljno pristupili rješavanju njihovog problema koji im vrlo brzo može narušiti njihovo opće zdravlje.

Ravnateljica Julia Davidson najavila je i olakšavanje gradiva kako bi se smanjio pritisak na učenice, ali i rizik od mentalnih oboljenja koja su uzrokovana stresom.