Pretraga

Prijateljica joj nasmrt izbodena, a ona dobila dvije godine zatvora

A- A+

izbodena tinejdžerica Joyce Hau

Izdvojeni članak

Tinejdžerica zbog jedne fotografije počinila samoubojstvo

Jedan napisani komentar na Facebook zidu drugoj tinejdžerici može stajati života. Petnaestogodišnja Joyce Hau je zbog komentara koji je ostavila na društvenoj mreži nasmrt izbodena u svom domu u nizozemskom Arnheimu. Počinitelj je već osuđen na zatvorsku kaznu, međutim ubojstvo je počinio na nagovor dvoje tinejdžera. Tinejdžerski par koji je sve isplanirao jučer je osuđen na dvije godine zatvora.

Sud u Nizozemskoj jučer je osudio 18-godišnjaka i 16-godišnju djevojku na dvije godine zatvora za svakoga, zbog ubojstva djevojčice. Isplanirano ubojstvo slijedilo je nakon što je nesretna 15-godišnja Joyce Hau napisala komentar na Facebook zidu tinejdžerice Polly W.

Polly W. i Wesley C. su optuženi da su nagovorili trećeg tinejdžera da ubije 15-godišnju Joyce Hau. On ju je nasmrt izbo u njezinom domu u nizozemskom Arheimu još početkom ove godine. Počinitelj ubojstva zbog ovoga je već osuđen na zatvorsku kaznu, ali i na psihijatrijsko liječenje.

Ubojica je na sudu svjedočio kako nije mogao protiv pritisaka Polly W. te da je morao to napraviti.  Od nje i njezinog dečka nikad nije primio novac za počinjeni zločin, iako je to navodno bio dogovor, prenosi manchesterwired.co.uk. Navodno je ubojstvo trebalo biti plaćeno sa stotinu eura.