Pretraga

Tinejdžerica zbog jedne fotografije počinila samoubojstvo

A- A+

Amanda Todd je 15-godišnja Kanađanka koja je počinila samoubojstvo nakon višegodišnjeg zlostavljanja od strane njenih vršnjaka. Zbog toga je promijenila školu, snimila video u kojemu je opisala zlostavljanje i na kraju se ubila. Njena majka je objasnila što joj je uništilo život.

Današnji tinejdžeri sve češće traže pomoć preko YouTubea ili Facebooka, ali ih nitko ne doživljava ozbiljno. Jedna od njih je bila i 15-godišnja Amanda Todd iz Kanade. Kako je više godina bila zlostavljana od strane svojih vršnjaka, snimila je video koji je objavila na YouTubeu u kojem je objasnila zašto se odala drogi i alkoholu te je nedavno počinila samoubjstvo.

dailyvenusdiva.com

Trenutak nesmotrenosti odveo Amandu u smrt

Carol Todd je za Vancouver Sun izjavila kako je Amanda ovim videom htjela pomoći drugima koji su zlostavljani. Objasnila je kako je djevojka prije dvije godine pokazala grudi, što je došlo do osobe koja je je svima slala Amandinu sliku u toplessu. Zbog toga je izgubila sve prijatelje, promijenila školu, ali joj je taj mladić i dalje uništavao život. Svi su je nazivali porno zvijezdom, a slika je bila poslana i njenim profesorima.

Majka je dodala kako je Amanda u posljednje vrijeme bila bolje, išla na terapije i činilo se kako se njen život vratio u normalu.

Prije nešto manje od tjedan dana, djevojka je video objavila na YouTubeu u kojem je preko pisanih poruka opisala zlostavljanje vršnjaka, kako
joj je život krenuo nizbrdo te da se odala drogi i alkoholu.

Mladić koji ju je uništio

Amanda je s 12 godina počela s prijateljima komunicirati preko web kamere te je na taj način upoznala nove ljude. Napravila je veliku grešku i slikala se u toplessu, što radi veliki broj mladih nesmotrenih osoba, prenosi Huffington Post.

Nakon godinu dana, javio joj se jedan mladić koji je došao do te fotografije. Znao je njenu adresu, koju školu pohađa, njene prijatelje i roditelje i sve bitne stvari iz njenog života. Kako Amanda nije htjela imati veze s njim, mladić je njenu fotografiju proslijedio svima koji poznaju djevojku pa čak i njenim profesorima.

Izdvojeni članak

Na Facebooku objavila video o silovanju

Mlada Kanađanka je pala u depresiju te je pomoć potražila u drogi i alkoholu. Promijenila je školu i stekla nove prijatelje, ali ju mladić nije puštao na miru jer je njenu fotografiju i dalje slao okolo. Čak je na Facebooku napravio profil, a njene je grudi stavio kao profilnu sliku.

‘Plakala sam cijele noći, izgubila sve prijatelje, i poštovanje koje su drugi imali prema meni, svi su me mrzili’, napisala je Amanda na jednoj od poruka objavljenih na YouTubeu.

I prije se pokušala ubiti

Uskoro su je počeli zlostavljati i u novoj školi pa se preselila u treću školu. Tamo je upoznala dečka kojemu je zapela za oko pa ju je grupa djevojčica pretukla. Sve je bilo snimljeno. ‘Dotrčali su nastavnici, no ja sam samo ležala u blatu, tu me pronašao moj otac, odveo kući, a tamo sam popila izbjeljivač pokušavši se ubiti.’, objašnjavala je Amanda koja je nakon toga hitno prevezena u bolnicu gdje su joj spasili život.

Djevojka je nedugo nakon objavljivanja ovih poruka pronađena mrtva. Policija misli kako je riječ o samoubojstvu, ali se slučaj i dalje istražuje. Amanda je postala samo jedna u nizu mladih osoba koje su pomoć tražile na društvenoj mreži, ali ih nitko ne shvaća ozbiljno.

Copy link
Powered by Social Snap