Pretraga

Prijavite se za sudjelovanje na 7. Foto danima mladih

A- A+

Sedmo izdanje najvećeg festivala za mlade fotografe u Hrvatskoj po prvi puta prijavama okuplja mlade fotografe iz cijeloga svijeta u globalnu konkurenciju. Prijave za mlade fotografe otvorene su samo do petka na linku www.fotodanimladih.com.hr.

Sedmo izdanje Foto dana mladih, u organizaciji Udruge ‘Izvan fokusa’, održava se od 10. do 15. kolovoza 2017. u Karlovcu. Na festival se mogu prijaviti svi mladi fotografi u dobi od 16 do 21 godinu iz cijeloga svijeta. Osim natjecanja u kategorijama turističke, reklamne i umjetničke fotografije, mladim fotografima nude priliku proći kroz intenzivan program putem kojeg razmjenjuju svoja znanja i vještine, učeći od istaknutih fotografa te imaju priliku napraviti prve korake u svojoj karijeri.

Izdvojeni članak

Studentica zagrebačke Akademije na Foto danima mladih rasturila u čak tri kategorije


Mlada fotografkinja iz Pule o sudjelovanju na Foto danima mladih 2014.

– Mislim da mi vokabular nije dorastao izražavanju oduševljenja prema cijelom događaju, svim ljudima i atmosferi. Ovo je nešto najbolje što mi se dogodilo, ovaj događaj je primjer onih stvari koje obogaćuju život“ Ana Šutej, sudionik Foto dani mladih 2014., Pula

Foto dani mladih projekt je koji kroz umjetnost fotografije promovira turističke potencijale i ljepote Hrvatske te mlade fotografe informira, educira i priprema za njihov budući posao. 

Projekt uz turizam i reklamnu fotografiju promiče fotografiju kao umjetnost te mladim fotografima pruža priliku da se dodatno upoznaju s njom, pokažu što znaju, međusobno razmjenjuju iskustva i nauče nešto novo.

Uz dio koji je posvećen ljubiteljima fotografije, ova manifestacija namijenjena je i posjetiteljima, a donosi i izložbe fotografija diljem Hrvatske i svijeta, radionice, predavanja te atraktivni filmski i glazbeni sadržaj u festivalskom dijelu programa. Po prvi puta konkurencija je otvorena za mlade iz cijelog svijeta, odnosno njih 50 najboljih iz selekcije prijava, a natjecat će se za titulu najboljeg.