Pretraga

Profesor iz Makarske: ‘Bilo je seksualnog odnosa s učenikom, ali nije bilo prisile’

A- A+


Izdvojeni članak

Makarska: Snimke seksualnog odnosa profesora i učenika navodno završile na internetu

Srednjovječnom profesoru iz Makarske koji je uhićen pod sumnjom da je počinio kazneno djelo spolnog odnosa zloporabom položaja i to s maloljetnim učenikom, jučer je određen jednomjesečni pritvor. Iako je pokušao ponuditi sudu jamčevinu tako da se brani sa slobode, sudac Letica odbio je taj prijedlog.

Nekoliko dana nakon uhićenja profesora R.M. iz Srednje škole fra Andrije Kačića Miošića u Makarskoj interes javnosti za ovaj slučaj ne jenjava. Na jučerašnjem ispitavanju u Državnom odvjetništvu u Splitu profesor se pokušao nagoditi i ponudio 30 tisuća eura da se brani sa slobode.

Međutim sudac Slavko Lozina je to odbio, a samo tužiteljstvo smatra da bi profesor mogao utjecati na svjedoke, stoga su zatražili da bude zadržan u istražnom zatvoru.

Podsjećamo, profesor R.M. uhićen je pod sumnjom da je prošle godine u zamjenu za ‘brisanje’ negativne ocjene iz imenika od maloljetnog učenika tražio seksualni odnos.

Nakon što mu profesor nije izbrisao ocjenu, učenik je drugi put cijeli odnos dokumentirao mobitelom. Lascivne fotografije procurile su u javnost nakon što je učenik izgubio mobitel.

Cijeli slučaj otkriven je početkom tjedna, kad je profesor R.M. uhićen ispred škole.
Neki mediji su prenijeli da je profesor priznao kako je bilo seksualnog odnosa, ali također je rekao kako nije bilo prisile.