Pretraga

Provjerite kako su navike pred spavanje pomogle ovim mladim ljudima da budu superuspješni

A- A+

Da je san iznimno važan za zdravlje već sigurno znate. Dobar san je važan i za ispunjavanje fizičkih i psihičkih potencijala. Iza svake uspješne osobe stoji mirna prospavana noć. Provjerite kakve navike prije spavanja imaju ovi mladi i super uspješni ljudi!

Flickr

Izdvojeni članak

Evo što se događa s vašim tijelom kada ste neispavani

Shreyans Jain, 21, suosnivač festivala ‘Klub 25’

Klub 25 je najveći indijski festival za mlade poduzetnike, umjetnike, dizajnere, glazbenike, i stvaratelje. Kako kaže Jain, san je vrlo važna stavka u njegovoj dnevnoj rutini. Spava osam sati svaku noć, a ako ne uspije, dan mu se pretvara u bolnu dosadu.

Tajna dobrog odmora za Jaina je da ‘spava sretan’.

– Negdje sam pročitao da bi prije spavanja svi trebali misliti o tome na čemu su zahvalni taj dan. Pozitivno razmišljanje stvarno pali. Ako ništa drugo, poboljšava raspoloženje. Ja sam probao i stvarno funkcionira, ispričao je Jain.

Jordan Fliegel, 29, pokretač servisa CoachUp

Sportaš i poduzetnik Jordan, pokretač je i upravitelj servisa CoachUp koja spaja profesionalne sportaše i privatne trenere. Kao sportaš, Jordan je itekako svjestan važnosti sna. Zato se prema njemu postavlja kao prema dijelu posla.

– Bez sna, ne samo da nećete moći dokučiti psihofizički vrhunac, nego će i sav onaj trud koji ste uložili u teretani ili na igralištu, biti narušen. San nije ništa manje važan za uspjeh na poslovnom i privatnom planu, čak i ako niste sportaš, objasnio je.

Jordan prije spavanja čita i meditira pet do deset minuta. Vrijeme za spavanje tretira kao dio posla koij treba obaviti i bilježi ga u dnevni raspored isto kao i druge obaveze.

Izdvojeni članak

Evo koji je najbolji položaj za spavanje

Victo Ngai, 27, Freelance ilustratorica

Njujorška ilustratorica podrijetlom iz Hong Konga Victo Ngai u svojoj kratkoj karijeri već je u svom portfoliju skupila zavidne klijente. Victo je radila za McDonalds, New York Times i Adidas Hong Kong.

Victo je važnost sna naučila na teži način. Prije tri godine, kada joj je karijera tek počinjala, Victo se toliko posvetila poslu da je osjetila ozbiljne probleme zbog nedostatka sna. Nakon što je tjednima živjela na samo tri ili četiri sata sna u noći, počela je gubiti kosu. U samo par tjedana izgubila je petinu kose.

Od tada, kaže, naučila je reći dosta. Danas se brine da uvijek ima dovoljno vremena za san, izbjegava ekrane prije spavanja, za koje kaže da su bili izvor noćnih mora, koristi čepiće za uši i povez za oči.

– Uvijek će biti još projekata, ali ja imam samo jedno tijelo, izjavila je.

Aaron Firestein, 29 , dizajner i suosnivač BucketFeeta

BucketFeet je tvrtka koja omogućava umjetnicima da printaju vlastite motive na tenisice i prodaju ih, a Aaron je njen suosnivač glavni dizajner. Što se sna tiče, Aaron vjeruje kako je tajna dobrog sna izbjegavanje stresa prije odlaska na počinak.

– Puno ljudi odlazi u krevet s mobitelom u rukama. Ja imam pravilo da ne gledam telefon prije spavanja. Većinu noći je sve u redu, ali nikada ne znate kada će stići neki e-mail prepun stresa. Što se tiče ustajanja, volim odložiti alarm dalje od kreveta, tako da se moram ustati kako bih ga ugasio. Jednom kad ustanem, ne vraćam se u krevet, ispričao je.

Julian Jung, 25, osnivač aplikacije Tablelist Inc

Dvadesetpetogodišnji Julian pravi je poduzetnik. Pokretač je Tablelista, aplikacije koja pronalazi evente, rezervira stolove i omogućuje kupnju karata za koncerte, a prije toga se bavio nekretninama. Prije nego što je uopće diplomirao, Julian je sudjelovao u prodaji nekretnina vrijednih 30 milijuna dolara.

Što se tiče sna, strategija mu je jednostavna: Izmorite se vježbanjem!

– Iako se bavim noćnim životom, svake noći sam u krevetu u 10. Ustajem u pet ujutro i oko 6 sam u teretani, i zbog toga mi je puno lakše zaspati, ispričao je za Huffington post.