Pretraga

Ravnatelj srednje škole u SAD-u optužen da je više godina seksualno zlostavljao učenika

A- A+

Roger Weaver Freed, bivši ravnatelj škole u Pennsylvaniji u SAD-u, optužen je za seksualno zlostavljanje učenika, odnosno za održavanje seksualne veze s učenikom. Veza se nastavila i nakon što je učenik završio srednju školu i upisao fakultet, nakon čega je odlučio sve ispričati policiji.

Ilustracija: Unsplash

Ravnatelj srednje škole u Pennsylvaniji u SAD-u, Roger Weaver Freed, optužen je za održavanje dugogodišnje seksualne veze s učenikom njegove škole, piše CNN. Tereti ga se za 30 točaka kaznenog djela trećeg stupnja te za kazneno djelo spolnog odnosa s učenikom.

Učenik je, kako navodi CNN, policiji ispričao sve detalje njihove veze. Sve je započelo kada se obratio tadašnjem ravnatelju još 2015. godine jer je, kako navodi policija, vjerovao ravnatelju da se može emocionalno osloniti na njega kada mu je netko iz obitelji preminuo.

Učenik je vjerovao ravnatelju kao ‘starijem bratu’

Ti su razgovori s godinama prerasli u interakcije nakon što je nastava završila. Ravnatelj je učeniku ponudio prijevoz na razne lokacije kako bi mogli razgovarati nasamo. Učenik je policiji reko kako je imao osjećaj da su njih dvoje kao braća i da mu se mogao povjeriti u vezi svega pa tako i o svojoj seksualnosti.

Tako su, kada su se jednom prilikom vozili u automobilu 2017. godine, razgovarali kako bi i oni svoju ‘vezu’, koju je učenik do tada opisivao kao ‘bratsku’, mogli ‘seksualno unaprijediti’. Tada su, prema riječima učenika, imali prvi spolni odnos.

Izdvojeni članak
dijete

Pričali smo sa stručnjacima: Ako vidite zlostavljano dijete u školi, evo što trebate učiniti

Njihova ‘veza’ nastavila se i nakon što je učenik završio srednju školu

– Obećaješ da nećeš nikome reći za ovo? Ako se to sazna, mogao bih izgubiti posao, rekao je ravnatelj što stoji u policijskom priopćenju kojeg prenosi CNN.

Učenik je policiji rekao kako osjeća ogromnu krivnju zbog seksualnog odnosa s ravnateljem, a tijekom školovanja to se događalo četiri do pet puta tjedno i to, kako navodi učenik, uvijek noću. Njihova veza, prenosi CNN, nastavila se i nakon što je učenik završio srednju školu i krenuo na fakultet, a njihova veza se završila u travnju ove godine nakon čega je ravnatelj optužen te mu je određena jamčevina od 175 tisuća dolara.