Pretraga

Sad smo čuli baš sve: Završio je fakultet, ali ne i osnovnu školu

A- A+

Prosvjetna inspekcija u BiH je tijekom kontrole fakulteta utvrdila kako jedna osoba uopće nije završila osnovnu školu, ali zato je završila fakultet. Uz to, otkriveno je da osam osoba nema regularno završenu srednju školu, a fakultet se ograđuje da su sve diplome koje su oni izdali prave.

Foto: Unsplash

Bizaran slučaj iz Banja Luke otkrio je na što su sve ljudi spremni kako bi završili školovanje, iako im učenje nije išlo baš najbolje pa su se ‘snašli’. Tako je prosvjetna inspekcija iz BiH otkrila da je jedna osoba uredno i po pravilima završila fakultet, ali ne i osnovnu školu, pišu Nezavisne novine.

– U protekloj godini je u devet slučajeva, uvidom u dokumentaciju i evidencije odgojno-obrazovne ustanove u kojoj je diploma navodno stečena, utvrđeno da ne postoje podaci o osobi na čije ime glasi diploma, rekli su iz inspektorata za Nezavisne novine.

Izdvojeni članak

Otkrivena 26. lažna diploma: ‘Specijalac’ ju sam izradio na računalu i 26 godina fejkao u školi

Jedan od tih slučajeva je spomenuta osoba s lažnom svjedodžbom o završetku osnovne škole, a ostalih osam nema regularno završenu srednju školu, navode Nezavisne novine. Dodaju i kako su inspektori prošle godine proveli više od 100 kontrola visokoobrazovnih ustanova i u njih 20 su otkrivene nepravilnosti.

– U proteklom periodu nije zabilježena nijedna nepravilnost koja se odnosi na diplome prvog, drugog i trećeg ciklusa studija izdate od strane Univerziteta, opravdali su se s fakulteta u Banja Luci za Nezavisne novine.