Pretraga

Seksistički ispad voditelja HRT-a o maloljetnoj pjevačici: ‘Uživajmo u Mijinim hlačicama’

A- A+

Davor Meštrović, voditelj emisije Dobro jutro Hrvatska, danas je u eteru imao seksistički ispad. Predstavljajući spot 17-godišnje pjevačice Mije Negovetić rekao je, citiramo, “uživajmo u Mijinim hlačicama”.

Jedan od spotova noviteta koji su se danas predstavljali u sklopu emisije Dobro jutro Hrvatska na HRT-u bio je i onaj za pjesmu Pusti, 17-godišnje pjevačice Mije Negovetić. Voditelj emisije Davor Meštrović, najavljujući spot maloljetne pjevačice, krajnje seksistički je izjavio “uživajmo u Mijinim hlačicama”, što se može vidjeti i u videu poviše.

Izdvojeni članak

Društvene mreže preplavile zastrašujuće priče žena: Lupio me po dupetu ‘samo da vidi je li čvrsta’

Ovaj seksistički ispad HRT-ovog voditelja dolazi u vrijeme kada žene na društvenim mrežama masovno prepričavaju iskustva uznemiravanja koje, nažalost, svakodnevno doživljavaju. I ne samo žene, već djevojke i djevojčice. Kreće to od malih nogu, ono kad ih je kao 6-godišnjakinje napala grupica dječaka, preko trenera odbojke koji je samo htio opipati ‘je li čvrsta’ pa sve do stranaca koji su si uzeli za pravo da ih trudne uhvate za sisu. Tekst o priči iza hashtaga #ženeujavnomprostoru, pod kojim se spomenuta iskustva i dijele, možete pročitati na ovom linku.