Pretraga

Epilog seksističkog ispada na HRT-u, javila se Mia Negovetić: Nije se trebala napraviti tolika drama

A- A+

Nakon seksističkog ispada HRT-ovog voditelja Davora Meštrovića (52) u kojem je, najavljujući pjesmu Mije Negovetić (17), izjavio, citiramo, “uživajmo u Mijinim hlaćicama”, oglasila se i maloljetnja pjevačica. Kaže da se, po njenom mišljenju, oko cijelog slučaja digla prevelika fama.

Mija Negovetić u spotu Pusti
Foto: Youtube screenshot; Mia Negovetic

Mia Negovetić, 17-godišnja pjevačica, imala je svoj prvi istup od seksističkog komentara na HRT-u kada je 52-godišnji voditelj Davor Meštrović njen spot najavio uz “uživajmo u Mijinim hlačicama”.

‘Digla se cijela fama’

Kako piše Jutarnji list, Mia je mišljenja da je cijela situacija prenapuhana, odnosno da voditelj nije htio reći ništa loše te da se u javnosti zapravo sve krivo shvatilo.

Izdvojeni članak

Seksistički ispad voditelja HRT-a o maloljetnoj pjevačici: ‘Uživajmo u Mijinim hlačicama’

– Mislim da je u javnosti apsolutno krivo shvaćeno što je on time htio reći. Moje mišljenje je da nije htio poslati nikakvu lošu poruku i ja izrečeno nisam doživjela kao seksizam, ali eto, digla se cijela fama. Mislim da se zaista nije trebala napraviti tolika drama. K tome, on mi se osobno ispričao i priča je za mene tu završena. Ljudi su i dalje imali potrebu izraziti svoje mišljenje, pisati i brisati komentare, a ja na to ne mogu utjecati, rekla je za Jutarnji 17-godišnja Mia.

Dodatno je istaknula i kako je njoj bilo bitno da se čuje s voditeljem i da joj kaže što je zapravo svojom porukom htio reći.

–  Iskreno, i gore su se stvari govorile pa nitko nije reagirao, a sada se odjednom diže fama oko manje bitnih stvari, komentirala je mlada pjevačica.

U svom timu, kaže Mia, nema menadžera. Sve odlučuju ona, mama i tata kao obitelj, a ona ima puno pravo glasa i nikakva se odluka ne donosi bez nje. Zajedno odlučuju i o njenom imidžu.

– Dosad od modnih stručnjaka nisam tražila mišljenje, iako vjerojatno bih da je dosad bila hrpa komentara na račun mog izgleda, ali to se dogodilo tri puta u pet godina i ne pridajem tome značaj. Oko odjeće za nastupe i spotove se sami potrudimo, odaberemo nekoliko outfita pa komentiramo i odlučimo koji je bolji. Za svaki nastup šminku sređujemo mama i ja, osim ako se radi o nekoj većoj produkciji, onda postoji i profesionalni vizažist – objašnjava Mia, koja je kao tinejdžerica na glazbenoj sceni postigla uspjeh o kakvom mogu sanjati i iskusne zvijezde.

Mijin otac smatra da ima većih problema od njenih hlačica

Nakon što su se Meštrović i HRT ispričali, nakon cijelog skandala reagirao je i Igor Negovetić, otac maloljetnje pjevačice. Ocijenio je tadašnji komentar voditelja kao neprimjeren, no istaknuo kako misli da nije zlonamjeran te kako postoje u svijetu puno veći problemi.

Izdvojeni članak

HRT i voditelj se ispričali, a reagirao i otac maloljetne pjevačice: ‘Postoje puno veći problemi od Mijinih hlačica’

– Moje generalno mišljenje, kao roditelja Mije Negovetić, jest da je izjava HRT-ova voditelja neprimjerena, ali smatram da nije zlonamjerna i da postoje puno veći problemi u svijetu od Mijinih hlačica. Kao roditelji, s obzirom na to da je Mia maloljetna, apsolutno stojimo iza svake njezine garderobe, pa i one na spotu ili “Dori”, oko koje se isto jako puno komentiralo. Smatram da su žene općenito ljepši spol i da im godi kada dobiju kompliment, netko će ga nazvati seksistički. Isto tako mislim da žene, pogotovo u glazbenoj industriji, jako igraju i na tu kartu i da je, nažalost, na taj način bit glazbe stavljena u drugi plan. Omjer bi trebao biti malo bolji, u korist glazbe. Dotičnom gospodinu bih prihvatio ispriku jer smatram da na javnoj televiziji treba dodatno paziti što se govori, kazao je Igor Negovetić novinarima Slobodne Dalmacije.