Pretraga

Epilog seksističkog ispada na HRT-u, javila se Mia Negovetić: Nije se trebala napraviti tolika drama

A- A+

Nakon seksističkog ispada HRT-ovog voditelja Davora Meštrovića (52) u kojem je, najavljujući pjesmu Mije Negovetić (17), izjavio, citiramo, “uživajmo u Mijinim hlaćicama”, oglasila se i maloljetnja pjevačica. Kaže da se, po njenom mišljenju, oko cijelog slučaja digla prevelika fama.

Mija Negovetić u spotu Pusti
Foto: Youtube screenshot; Mia Negovetic

Mia Negovetić, 17-godišnja pjevačica, imala je svoj prvi istup od seksističkog komentara na HRT-u kada je 52-godišnji voditelj Davor Meštrović njen spot najavio uz “uživajmo u Mijinim hlačicama”.

‘Digla se cijela fama’

Kako piše Jutarnji list, Mia je mišljenja da je cijela situacija prenapuhana, odnosno da voditelj nije htio reći ništa loše te da se u javnosti zapravo sve krivo shvatilo.

Izdvojeni članak

Seksistički ispad voditelja HRT-a o maloljetnoj pjevačici: ‘Uživajmo u Mijinim hlačicama’

– Mislim da je u javnosti apsolutno krivo shvaćeno što je on time htio reći. Moje mišljenje je da nije htio poslati nikakvu lošu poruku i ja izrečeno nisam doživjela kao seksizam, ali eto, digla se cijela fama. Mislim da se zaista nije trebala napraviti tolika drama. K tome, on mi se osobno ispričao i priča je za mene tu završena. Ljudi su i dalje imali potrebu izraziti svoje mišljenje, pisati i brisati komentare, a ja na to ne mogu utjecati, rekla je za Jutarnji 17-godišnja Mia.

Dodatno je istaknula i kako je njoj bilo bitno da se čuje s voditeljem i da joj kaže što je zapravo svojom porukom htio reći.

–  Iskreno, i gore su se stvari govorile pa nitko nije reagirao, a sada se odjednom diže fama oko manje bitnih stvari, komentirala je mlada pjevačica.

U svom timu, kaže Mia, nema menadžera. Sve odlučuju ona, mama i tata kao obitelj, a ona ima puno pravo glasa i nikakva se odluka ne donosi bez nje. Zajedno odlučuju i o njenom imidžu.

– Dosad od modnih stručnjaka nisam tražila mišljenje, iako vjerojatno bih da je dosad bila hrpa komentara na račun mog izgleda, ali to se dogodilo tri puta u pet godina i ne pridajem tome značaj. Oko odjeće za nastupe i spotove se sami potrudimo, odaberemo nekoliko outfita pa komentiramo i odlučimo koji je bolji. Za svaki nastup šminku sređujemo mama i ja, osim ako se radi o nekoj većoj produkciji, onda postoji i profesionalni vizažist – objašnjava Mia, koja je kao tinejdžerica na glazbenoj sceni postigla uspjeh o kakvom mogu sanjati i iskusne zvijezde.

Mijin otac smatra da ima većih problema od njenih hlačica

Nakon što su se Meštrović i HRT ispričali, nakon cijelog skandala reagirao je i Igor Negovetić, otac maloljetnje pjevačice. Ocijenio je tadašnji komentar voditelja kao neprimjeren, no istaknuo kako misli da nije zlonamjeran te kako postoje u svijetu puno veći problemi.

Izdvojeni članak

HRT i voditelj se ispričali, a reagirao i otac maloljetne pjevačice: ‘Postoje puno veći problemi od Mijinih hlačica’

– Moje generalno mišljenje, kao roditelja Mije Negovetić, jest da je izjava HRT-ova voditelja neprimjerena, ali smatram da nije zlonamjerna i da postoje puno veći problemi u svijetu od Mijinih hlačica. Kao roditelji, s obzirom na to da je Mia maloljetna, apsolutno stojimo iza svake njezine garderobe, pa i one na spotu ili “Dori”, oko koje se isto jako puno komentiralo. Smatram da su žene općenito ljepši spol i da im godi kada dobiju kompliment, netko će ga nazvati seksistički. Isto tako mislim da žene, pogotovo u glazbenoj industriji, jako igraju i na tu kartu i da je, nažalost, na taj način bit glazbe stavljena u drugi plan. Omjer bi trebao biti malo bolji, u korist glazbe. Dotičnom gospodinu bih prihvatio ispriku jer smatram da na javnoj televiziji treba dodatno paziti što se govori, kazao je Igor Negovetić novinarima Slobodne Dalmacije.

Epilog seksističkog ispada na HRT-u, javila se Mia Negovetić: Nije se trebala napraviti tolika drama
Share via
Copy link
Powered by Social Snap