Pretraga

Škola se oprostila od učenika koji je preminuo nakon sukoba s prijateljem: ‘Voli te tvoj 2.G’

A- A+

Na rođendanskoj proslavi kod Križevaca ovog je vikenda život je tragično izgubio 16-godišnji mladić. Na proslavi je bio sa 17-godišnjim prijateljem te je između njih došlo do sukoba nakon čega se 16-godišnjak srušio i preminuo. 17-godišnjak je završio u pritvoru, a od 16-godišnjaka su se oprostili učenici i djelatnici škole koju je pohađao te njegov DVD čiji je bio član.

slika preminulog učenika i bijela ruža

Foto: Screenshot RTL Danas

Cijeli križevački kraj zavijen je u crno nakon što je proteklog vikenda tragično stradao 16-godišnji učenik. Preminuo je na rođendanskoj proslavi na kojoj je bio sa 17-godišnjim prijateljem te je između njih izbio fizički sukob. Nakon toga 16-godišnjak se srušio i umro, a jučer je njegov 17-godišnji prijatelj završio u pritvoru.

– Policijski službenici Policijske postaje Križevci dovršili su kriminalističko istraživanje nad maloljetnikom, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela ‘Teška tjelesna ozljeda s posljedicom smrti’ te je protiv osumnjičenog maloljetnika podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu i predan je pritvorskom nadzorniku, priopćili su iz Policijske uprave koprivničko-križevačke.

‘Sjećat ćemo te se tvojoj vječnoj iskrenosti i dobroti. Voli te tvoj 2.G’

Posljednji ispraćaj 16-godišnjaka bit će danas u 15 sati na groblju u Gornjoj Rijeci, a od njega su se oprostili učenici i djelatnici srednje škole koju je pohađao.

– Sjećat ćemo te se po tvojoj srdačnosti, ljubaznosti i najviše po tvojoj vječnoj iskrenosti i dobroti. Voli te tvoj 2.G, napisali su njegovi kolege Graditeljske, prirodoslovne i rudarske škole u Varaždinu, prenosi RTL.

Ravnateljica škole, Vesna Vrček, za RTL je rekla kako im je svima ovo šok te da će 16-godišnjaka pamtiti kao dobrog kolegu i prijatelja.

– Bio je dobar učenik i dobar radnik na praksi. Sportaš i sudionik državnih natjecanja u sportu, trenirao je badminton, izjavila je ravnateljica za RTL.

Izdvojeni članak
svijeća gori u mraku

Preminula učenica ranjena u školskoj pucnjavi u Beogradu: Hitno su je operirali, ali ozljede su bile preteške

Od mladića se oprostio i njegov DVD

Mladić je bio i član Dobrovoljnog vatrogasnog društva koji su se od njega oprostili na društvenim mrežama te najavili kako će na sprovodu biti ispraćen uz vatrogasne počasti.

– Bio je tu otkako je bio mali, lani je počeo vježbati u našoj A ekipi. Tuga je golema. Bio je tu susjed kod društvenog doma, kad god je trebalo bio je tu. Tako još otkako je bio dijete, ispričao je Tomislav Huzjak, tajnik DVD-a Sudovec za RTL.