Pretraga

Smislite priču, prijavite se na natjecanje karlovačkog festivala i snimite film u Hollywoodu

A- A+

Karlovački Four River Film Festival otvorio je savršenu mogućnost za mlade filmaše od 14 do 20 godina. Napišite priču i najkasnije se do ponedjeljka prijavite na natječaj koji vas može odvesti u Hollywood.

Ovogodišnji Four River Film Festival je u suradnji s filmskim programom Relativity School iz Los Angelesa raspisao natječaj za filmsku ideju/priču koja će jednog mladog hrvatskog autora odvesti u Hollywood.

Sudionici na natječaj moraju poslati sinopsis budućeg filma i redateljsku koncepciju, a dobrodošli su (ne i nužni) već razrađeni ‘storyboard’, kao i linkovi na dosadašnje radove.

Izdvojeni članak

Igrani film zagrebačkih srednjoškolaca prikazat će se na jednom od najjačih hrvatskih festivala

Finalisti će svoje ideje razrađivati s profesionalcima

– Suradnje poput ovih daju mogućnost mladim filmašima za daljnji razvoj njihove profesionalne karijere. Osim što će imati prilike raditi na pravom hollywoodskom filmskom setu, imat će pristup profesionalcima iz američke filmske industrije, ali i kolegama, vršnjacima iz različitih dijelova svijeta s kojima će moći razvijati daljnje suradnje i eventualne nove projekte, istaknula je Marija Ratković Vidaković iz Hrvatskog filmskog saveza.

Kroz natječaj će se odabrati pet kandidata, koji će na ovogodišnjem karlovačkom filmskom festivalu u sklopu radionice ‘Pack&Pitch’ s profesionalnim mentorima iz Škole razraditi vlastite ideje.

Nakon toga će pet finalista svoje zamisli prezentirati u obliku pravog ‘predstavljanja ideje’ (pitchinga) kakvo se koristi u filmskoj industriji.

Autor koji najbolje predstavi priču za nagradu dobiva odlazak u Los Angeles gdje će u sklopu radionice Relativity School-a na kraju i snimiti svoj film, koji bi trebao biti na engleskom jeziku i od pet do sedam minuta dužine.

Film snimljen u Los Angelesu otvorit će sljedeći Four River Film Festival

‘Pitchinge’ će ocjenjivati Glenn Kalison i Mark Millhone, programski voditelji Relativity Schoola, i filmski kritičar Boško Picula te profesorica hrvatskog jezika i medijske kulture u zagrebačkoj XIII. gimnaziji Ana Đordić, dugogodišnji članovi selekcijske komisije Revije i Festivala, koji kontinuirano prate razvoj i obrazuju mlade filmaše.

Ovu suradnju omogućio je dugogodišnji sudionik karlovačkog festivala Hadley Hillel iz Seattlea, koji je povezao Four River Film Festival s Relativity School-om jer ih je prepoznao kao dvije manifestacije koje su snažno utjecale na njegov filmski razvoj.

Film koji će najbolji mladi autor snimiti u Los Angelesu sljedeće će godine otvoriti Four River Film Festival i Filmsku reviju mladeži.

Prijave šaljite na [email protected], a lokacije na kojima će snimati pobjednik možete provjeriti na ovom linku.