Pretraga

Mlada Matea Kovač ne staje na nagradi za najbolji animirani film-sada radi na dokumentarcu

A- A+

Matea Kovač je prošle godine slavila na 18. filmskoj reviji mladeži i 6. Four River Film Festivalu, kada je osvojila nagradu za najbolji animirani film imena ‘Somnambul’. Ovo ljeto umjesto za odmor iskorištava za snimanje svog dokumentarnog filma, a odustati od filma ne pada joj na pamet.

Mlada Matea Kovač prošle se godine okitila nagradom za najbolji animirani film na 18. filmskoj reviji mladeži i 6. Four River Festivalu. Iako se ove godine neće pojaviti kao natjecateljica na ovoj sad već tradicionalnoj manifestaciji u gradu na četiri rijeke, od filma nije odustala, jer upravo radi na vlastitom dokumentarcu.

Izdvojeni članak

Four River Film Festival je završio, a Grand Prix odlazi u Belgiju

Proslavila se animiranim filmom imena ‘Somnambul’, koji kao središnjeg lika prikazuje otuđenog pojedinca. Sama je naglasila kako tajna njenog uspjeha leži u u shvaćanju animacije kao spoja književnosti, umjetnosti, glazbe pa čak i osobnog iskustva. Isti joj je film donio mnogo uspjeha, ali ona na tome ne misli stati.

Iako ove godine neće sudjelovati na festivalu, jer nije stigla završiti svoj film, ovo ljeto svejedno provodi radno. Matea vrijedno radi na svom prvom dokumentarnom filnu, čije snimanje planira u jesen, stoga ljeto koristi kako bi sakupila ekipu i potrebnu opremu. Ako je suditi po prošlogodišnjem uspjehu, novi film talentiratne filmašice sigurno neće razočarati gledatelje.