Pretraga

Spektakularan financijski uspjeh zagrebačkih studentica i njihova izuma na svjetskom tržištu

A- A+

Sa sajma potrošačke elektronike CES u Las Vegasu stižu sjajne vijesti – Teddy the Guardian, izum zagrebačkih studentica prikupio je 400 tisuća dolara ulaganja te gotovo dvostruko više prednarudžbi.

srednja.hr

Hrvatski pametni medvjedić Teddy the Guardian jedna je od senzacija sajma potrošačke elektronike CES u Las Vegasu. Izum koji potpisuju Josipa Majić i Ana Burica, studentice Ekonomskog fakultetu u Zagrebu, privukao je 400 tisuća dolara ulaganja u ‘seed’ rundi te 716 tisuća dolara u prednarudžbama, piše Netokracija.

Izdvojeni članak

Studentice ekonomije izradile medvjedića Teddyja kojim su ostvarile veliki svjetski uspjeh

Navodno među ulagačima u startup su se našli i CEO Daily Mail grupe, suosnivač Shazama, oba suosnivača Secret Escape i mnoga druga poznata investitorska imena.
Tvrtka koju su Burica i Majić osnovale, a radi narazvoju plišane igračke sa senzorima koji bez stresa prate vitalne znakove djeteta već sada ima svoje urede u Londonu i Zagrebu, a upravo se otvara i u Kaliforniji.

Proizvodnja će se odvijati isključivo u Europi i SAD-u, tvrde osnivačice te najavljuju da će prve pošiljke krenuti već ovog proljeća.

Na CES-u je lansirana i kampanja putem koje će se donirati stotinu Teddyja, a u nju se možete uključiti i vi #DonateTeddy, i biti jedan od onih koji će ga osvojiti.

Ako ne budete te sreće, a poželite svog ‘medu čuvara’ morat ćete izdvojiti između 250 i 500 dolara.