Pretraga

Srednjim školama ide skoro 1,4 milijuna kuna za nabavku tableta: Evo koliko je dobila koja škola

A- A+

Budući da svi učenici nemaju jednake uvjete za pristup digitalnim sadržajima, Ministarstvo znanosti i obrazovanja osiguralo je skoro 1,4 milijuna kuna za nabavku tableta srednjoškolcima slabijeg imovinskog statusa. Učenici čije su obitelji korisnice zajamčene minimalne naknade dobit će novac za nabavku tableta.

Tablet S&T | foto: Denis Gaščić|srednja.hr

– Cilj ove odluke jest osigurati da svi učenici u Hrvatskoj imaju jednake prilike i pristup digitalnim obrazovnim sadržajima te za razvoj digitalnih kompetencija koje su nužne u 21. stoljeću, istaknula je ministrica Blaženka Divjak.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja podijelilo je 1.363.500,00 kuna srednjim školama za nabavku tableta.

Izdvojeni članak

Poznato kada će učenici početi dobivati tablete: Isprobali smo jedan koji stiže u škole

– Nakon nabave tableta za učenike osnovnih škola za koje su sredstva osigurana iz europskih fondova, osigurali smo i dodatna sredstva iz državnog proračuna za učenike srednjih škola koji dolaze iz obitelji nižega socijalno-ekonomskog statusa, kazala je Divjak.

Tablete će dobiti učenici čije su obitelji korisnici zajamčene minimalne naknade u školskoj godini 2019./2020.

– Istraživanje provedeno u sklopu evaluacije eksperimentalnog programa kurikularne reforme pokazuje kako 96% učenika kod kuće na raspolaganju ima stolno ili prijenosno računalo. Međutim, da bi učenici imali jednake mogućnosti, treba digitalnu opremu osigurati i učenicima koji zbog socijalno-ekonomskih razloga nemaju računalo, objašnjavaju sa Svetica.

Koliko je novca dobila koja škola, provjerite u tablici uz odluku Ministarstva.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [735.24 KB]

Ako vam dokument nije vidljiv, osvježite stranicu.