Pretraga

Srednjoškolac snimio film s poznatim glumcima

A- A+

Mladost je najljepše razdoblje života, no često je popraćena predrasudama da, zbog toga što su ljudi mladi, neke stvari ipak nisu u njihovoj moći. Upravo takve predrasude ruši 17-godišnji maturant Bruno Mustić iz Splita, autor dugometražnog igranog filma ‘Glazbena kutija’.

Iako je mlad, Bruno Mustić je sve samo ne neiskusan za redateljskom palicom. Naime, ovaj 17-godišnjak iz Splita je prošle godine osvojio nagradu za najbolji film hrvatskih mladih autora na festivalu ‘Four River Film Festival‘. Možda ga je baš taj uspjeh ohrabrio da za svoj novi film ‘Glazbena kutija‘ hrabro pozove uistinu velika imena hrvatskog glumišta predvođena legendarnom glumicom Darom Vukić, popularnim Robertom Kurbašom, nadolazećom zvijezdom Anom Gruicom i debitanticom na velikom platnu, također 17-godišnjom, Zrinkom Svetić.

Povodom završetka snimanja u splitskoj kavani ‘Bajamonti’ održano je druženje za novinare s filmskom ekipom.

Izdvojeni članak

Udruga mladih snimila film nad kojim će se javnost zamisliti

Nitko ga nije doživljavao kao srednjoškolca

Redatelj Bruno Mustić još jednom se zahvalio ekipi koja se odazvala njegovom pozivu izrazivši veliko zadovoljstvo što je imao priliku raditi s glumcima koji su bili njegov prvi izbor. Nadalje, priznao je da ga na setu nitko od postave nije doživljavao kao srednjoškolca, već je sa svima uspostavio profesionalan odnos. Mnogo je, kako kaže, profitirao od iskustva rada s ovakvo velikim imenima.

Legenda hrvatskog glumišta Dara Vukić i sama je, nakon što je odgledala trailer filma, ostala fascinirana kvalitetom uratka. Bruno je za nju veliko otkriće jer, iako ima 17 godina, radi ovakvo velike stvari pa se silno raduje premijeri filma.

Izdvojeni članak

Zagrebački student snimio film koji je nagrađen i u SAD-u

‘On je potpuni profesionalac’

Nakon brojnih uloga na kazališnim daskama ovo je prva uloga u dugometražnom filmu za Anu Gruicu. Bruno je i kod nje, kao i kod Dare Vukić, zadobio ogromno povjerenje. Istaknula je da joj je bila iznimna čast surađivati s takvim imenima kao što je gospođa Vukić.

– Na kraju, uopće nema smisla da se ističu Brunine godine jer on je potpuni profesionalac, naglasila je Grucia koju raduje činjenica da se ovaj dugometražni film snimao u Splitu i sa splitskom ekipom, dok Robert Kurbaša zbog zdravstvenog stanja nije mogao prisustvovati premijeri trailera.

‘Glazbena kutija’ snimljena je u posve nezavisnoj produkciji, a potpuno besplatni volonterski doprinos dala je čitava ekipa filma. O Bruni ćemo zasigurno još puno toga čuti i čitati, a sad vas ostavljamo uz trailer njegova filma.