Pretraga

Stanković najavio ovotjednu gošću: U Nedjeljom u 2 stiže ugledna profesorica bez dlake na jeziku

A- A+

Lilijana Radobuljac, profesorica hrvatskog u Tehničkoj školi Nikola Tesla u Vukovaru, gostovat će u emisiji ‘Nedjeljom u 2’ koja će se emitirati 23. listopada na HRT-u. Riječ je o profesorici koja se u medijima pojavila prije nekoliko godina, kada se suprotstavila bivšem ministru turizma, Veljku Ostojiću, koji je rekao da bi nastavnice iz Slavonije trebale raditi u turizmu vikendom i praznicima.

Screenshot: YouTube|Facebook

– Dajte mi ih da se igramo. ‘Nije meni kriva Milanovićeva supruga kada traži nešto. Kriv je nastavnik koji klekne. Uplaši se. To ne mogu razumjeti. Dragi moćnici, političari! Ne zanimaju me vaše funkcije, položaji… Jadni ste ako samo to imate. Dajte mi, uživo, i ministra i predsjednika Vlade i gradonačelnike… Dajte. Da se igramo’, najavljena je tako na Facebooku sljedeća gošća emisije ‘Nedjeljom u 2’, Lilijana Radobuljac, profesorica hrvatskog u Tehničkoj školi Nikola Tesla u Vukovaru.

Riječ je, naime, o profesorici poznatoj po angažmanu na društvenim mrežama i u nastavničkim krugovima, a o kojoj smo pisali još 2018. godine kada je ‘oprala’ HNS-ovce zbog nepismenih uvreda nastavnika te 2019. kada se oštro suprotstavila bivšem ministru turizma, Veljku Ostojiću, koji je javno rekao da bi nastavnice iz Slavonije trebale raditi u turizmu vikendom i praznicima.

Izdvojeni članak

Vukovarska profa brutalno izribala bivšeg ministra i njegovu ideju da učiteljice rade u hotelu

Profesorica Radobuljac već je  najavila na svom Facebook profilu da će se u nadolazećoj emisiji ‘Nedjeljom u 2’ među ostalim dotaknuti i tema školstva, Vukovara i Vukovarskih iskrica, tamošnje udruge za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama čija je i jedna od osnivačica. Valja istaknuti i kako je dva puta pobijedila rak, a i autorica je tri knjige – ‘Kažete rak… pa što onda?’, ‘Gdje sam ono stala?’ i ‘Na pragu….’

Radobuljac je 2005. godine dobila nagradu Ponos hrvatske za humanitarno djelovanje, a 2012. dobila je državnu nagradu ‘Ivan Filipović’ u području obrazovanja, za promicanje pedagoške teorije i prakse.