Pretraga

Što napraviti kad pukne kondom?

A- A+


Izdvojeni članak

Tržište kondoma: svjetleći, sa zubima ili pak personalizirani

Jedan od najstrašnijih trenutaka u vezi dvoje mladih ljudi definitivno je puknuće kondoma tijekom seksualnog odnosa. Iako postoje strašni trenutci poput onog kad otkrijete da je vaš partner ili partnerica prikriveni obožavatelj Sumrak sage, to je nemjerljivo sa šokom koji nastane nakon puknuća kondoma. Svejedno, neće doći do apokalipse i postoje načini kako reagirati.

Upravo puknuće kondoma tijekom seksualnog odnosa čini veliku razliku između opuštene ljubavne veze dvoje mladih i neplanirane trudnoće. Kad se ovo dogodi, osobe obično zaborave sve svoje druge probleme, koji se u usporedbi s ovim čine kao najbanalnije sitnice. Svejedno ukoliko tijekom seksa kondom i pukne, nije potrebno odmah ‘gubiti glavu’ i paničariti. Niste osuđeni da budete mladi roditelji, jer postoji dosta opcija koje mogu sanirati situaciju.

Pilula za jutro poslije

Postoji par opcija koje djevojke mogu primjeniti kad se dogodi neplanirano puknuće kondoma. Plan B koji postoji jest ‘pilula za dan ili jutro poslije’. Inače ju je nemoguće kupiti u slobodnoj prodaji, odnosno bez valjanog recepta ginekologa ili ukoliko je neradni dan, iz hitne ginekološke ambulante.

Dakle prva stvar koju svakako treba učiniti jest posjetiti ginekologa. On će djevojci propisati recept s kojim može otići u ljekarnu po ‘pilulu za dan poslije’.
Međutim, ovu pilulu potrebno je popiti 48 ili najakasnije 72 sata nakon seksualnog odnosa. Što duže čekate, pilula je manje djelotvorna. Cijena jedne pilule je u hrvatskim ljekarnama između 200 i 300 kuna.

Izdvojeni članak

Trudnoća u školskoj klupi

Dečki ako XXL kondom nije za vas, ne sramite se kupiti manji

Osim neželjene trudnoće, puknuće kondoma može uzrokovati i prijenos eventualnih spolnih bolesti. Ukoliko niste bili dovoljno mudri i prije samog seksualnog odnosa se niste informirali o spolnim bolestima, bilo bi dobro da posjetite odgovarajućeg liječnika te se uvjerite da ste i dalje zdravi.

Osim toga savjet svim dečkima je da provjere koju veličinu kondoma koriste, kako bi zaista znali što im odgovara. Koliko god mislili da vam paše XXL kondom svejedno provjerite i one manje veličine, kako zabluda u vašu muškost ne bi bila dodatni element koji će uzrokovati puknuće ili pak isklizavanje kondoma.

Nemojte odmah sastavljati popis gostiju za vjenčanje

Ukoliko vam se tijekom odnosa dogodi neka od neželjenih situacija s kondomom, svejedno nemojte paničariti. Budite prisebni i što je najvažnije, međusobno razgovarajte o tome.

Potporu oboje trebate, pa bi bilo dobro imati pametan i racionalan pristup tom neočekivanom problemu.
Dogovorite se koje ćete korake poduzeti, nemojte odmah sastavljati popis gostiju za vjenčanje i birati imena djeci, već hladne glave i smireno pristupite rješenju.