Pretraga

Što nikako ne biste smjeli raditi u vezi

A- A+

Dragi vam nije poslao poruku za laku noć, a vi već imate cijeli film u glavi kako vas vara, možda čak i s više djevojaka odjednom, kako vas uopće ne voli i nikada nije držao do vas. Logično slijedi napadanje pa zatim prekid i vi se opet pitate što je pošlo po zlu. Da vam se i dalje ne bi događale takve stvari donosimo vam par savjeta što trebate izbjegavati u vezama.

Svaka dosadašnja veza je završila neuspješno, a vi ne znate u čemu je problem. Ako nakon par dana ili mjeseci razmišljanja još uvijek niste shvatili što nije bilo kako treba, vrijeme je da preispitate vlastito ponašnje. Slijedi nekoliko stvari koje nikako ne biste trebali raditi dok ste u vezi.

www.zdravakrava.hr

Izdvojeni članak

Savjeti za uspješnu vezu na daljinu

Preuveličavanje stvari

Najčešći uzrok svih svađa je sklonost preuveličavanju. Morate shvatiti kako to s vremenom postane iritantna osobina. Dečki nemaju živaca svaki dan objašnjavti kako rečenicom ‘Možda ti bolje stoje tamne hlače’ nisu mislili da ste debele, ružne, nezgodne ili slično. Ako sjedite na kavi i prolazi djevojka za kojom se vaš partner okrene, a koju bi realno i vi pogledom odmjerili, to nije razlog višesatnom histeričnom ispadu kako vas ponižava i dovodi u neugodnu situaciju i tako dalje.

Pretjerana ljubomora

Izbjegavajte pretjerane izljeve ljubomore. Ok, bojite se određenih stvari, ali ne vreba opasnost na svakom koraku. Ne znači svaki upućeni pogled prema ženskoj osobi da vas dragi vara čim okrenete leđa. Kao što vi možete imati frendove, tako se i oni mogu družiti s frendicama. A ako baš ne vjerujete u muško – ženska prijateljstva, pokušajte to u normalnom razgovoru objasniti dečku, bez bacanja vaza, mobitela i visokih decibela.

Nepovjerenje

Zivkanje i provjeravanje svakih pet minuta ukazuje na manjak povjerenja prema nekoj osobi. Kako ste se vi osjećali kad su vas starci prvi put pustili u noćni izlazak i tražili učestalo javljanje kako bi oni znali gdje ste i s kim ste? Kad stavite sebe u tu situaciju nije nimalo ugodno, pa razmislite prije rešetanja pitanjima poput ‘Gdje si? S kim si? Ima li cura u društvu? Što radite? Kad ćeš doći kući? Što piješ?’. Pogotovo razmislite da li je moguće u tako kratkom periodu promijeniti lokaciju, društvo, piće, varati vas i još se javiti na mobitel.

Natjecanje

Izbjegavajte natjecanja s partnerom. Nije bitno tko je kome više puta rekao da ga voli, više puta posalo poruku ili zaželio laku noć. Uostalom, ako to pratite i još nabijate na nos očito imate previše slobodnog vremena ili nemate pametnijeg posla. Druga krajnost, kojoj ženski spol često podliježe je ta da konstantno ističe kako je ljepša, pametnija i zgodnija od svoje druge polovice. Pa što ako i jeste obrazvanije, ne znači da ste pametnije i da to trebate stalno naglašavati.

Izdvojeni članak

Savjeti za uspješnu vezu na daljinu

Manjak komunikacije

Većina dečki i ne zna zašto su im
djevojke u određenom trenutku ljute. Morate priznati kako je ženski rod
poznat po dugosatnom durenju bez ikakvog objašnjenja. Ako ne
komunicirate onda nikada nećete riješti sitnice, koje kasnije
nakupljanjem prerastaju u veće stvari što vas opet nekim čudom dovede do
zaključka kako veza ne funkcionira.

Uplitanje u vezu

Koliko
ste puta rekli nešto kao: ‘Ona je moja frendica,  zna me bolje od tebe i
ima pravo reći svoje mišljenje’? Morate znati da je za vezu dovoljno
dvoje, dok svaka treća osoba predstavlja višak. Ono što se događa između
vas i partnera, događa se samo između vas. Nema potrebe svaku poruku
satima analizirati s najboljom frendicom, a pogotovo ona ne bi smjela
prigovarati vašem dečku zbog nekih postupaka.

Ne mijenjajte sebe, ali ni partnera

Nikako
ne biste trebali mijenjati sebe samo da biste se svidjeli dečku. Ako
ste u vezu ušli kao potpuno oformljena osoba koja je dosljedna svojim
stajalištima, nitko nema pravo od vas tražiti da se mijenjate iz
korijena. To ne znači kako se ne bi trebali prilagođavati do neke mjere
svom partneru. Isto tako ne mijenjajte svog partnera, makar to značilo
da ga morate gledati u užasno ružnoj majici koja nije sparena s hlačama.
Ako je to njegov stil, neka i dalje tako odjeva.