Pretraga

Strava u Novom Marofu: Osam učenica optužilo nastavnika da ih dira i seksualno uznemirava

A- A+

Osam djevojčica u dobi od jedanaest i dvanaest godina optužile su jednog nastavnika informatike Osnovne škole Novi Marof za spolno uznemiravanje, priča je to koju donosi jučerašnja emisija RTL-ove emisije ‘Potraga’. Slučaj je prijavljen policiji i Ministarstvu znanosti i obrazovanja, a detalje monstruoznog čina djevojčice su otkrile svojim roditeljima.

Screenshot: RTL

Kako prenosi portal Vijesti.rtl.hr, prestrašene učenice 5. razreda OŠ Novi Marof optužile su svog nastavnika informatike za seksualno uznemiravanje. Prema njihovim tvrdnjama dodirivao ih je na neprimjeren način.

Snimile njegov čin mobitelom

Izdvojeni članak

Strava u Križevcima: Učenice prijavile nastavnika zbog seksualnog uznemiravanja

– Kćer mi je pričala da na satu informatike učitelj miluje curice po kosi, dira po ramenu. Kasnije je počeo s diranjem po nozi svih učenica, leđima, a odnedavno i diranje stražnjice, štipanje, govori im da su komadi, ispričala je majka 11-godišnje učenice reporteru RTL-ove emisije ‘Potraga’, a nekoliko roditelja potvrdilo je kako su isto ispričale i njihove kćeri.

Nepovjerljive u dio svojih nastavnika, pohotnika i ono što radi, djevojčice su odlučile snimiti njegov čin mobitelom, a snimka koju je RTL objavio pokazuje suptilan način na koji je nastavnik dodirivao djevojčice. One sada žive u strahu, kažu roditelji, neugodno im je i povučene su, a neke od njih ne mogu se više koncentrirati na učenje i završne testove.

Nastavnik je trenutno na bolovanju, a djevojčice su dodatno razočarane postupkom školske psihologinje i defektologinje.

– Nisu stale u obranu djece. Nisu ih pitale čak ni što se dogodilo, kako su se osjećale. Ništa. Nego su im pričale da će se on vratiti drugi tjedan u školu, da će on opet imati informatiku i da on to tako nije mislio s tim što ih je dirao, kazala je majka za RTL.

Ministarstvo pokrenulo inspekcijski postupak

Izdvojeni članak

Strava i užas: Učenica prijavila ravnatelja za seksualno zlostavljanje pa ju živu spalili

Ravnatelj Anđelko Bošnjak sazvao je sastanak roditelja na kojemu su oni tražili da se slučaj prijavi policiji i Ministarstvu. On je to navodno odbio učiniti i nastavnika nije htio isključiti iz nastave. No, ravnatelj, koji nije želio iznositi detalje slučaja, tvrdi za RTL da je istog dana pozvan Centar za socijalnu skrb, u školi je bio načelnik policije i drugi dan slučaj je prijavljen Ministarstvu. Ipak, iz odgovora Ministarstva, prenosi Vijesti.rtl.hr, da se iščitati da je slučaj prijavljen tek dva dana kasnije.

Dana 23. svibnja 2019. godine predmetni događaj prijavljen je Ministarstvu znanosti i obrazovanja. Policijskoj upravi varaždinskoj i Centru za socijalnu skrb, a iz Ministarstva kažu kako je otvoren inspekcijski postupak.

Glasine o sličnim situacijama širile su se i prije, potvrdili su roditelji, ali na to nitko nije reagirao. Djevojčice koje su se odlučile progovoriti već su ispitane u policiji, a prozvani nastavnik kratko je poručio – ne želi se uplitati u nešto što mu ne treba, prenosi RTL.