Pretraga

Studenti se opraštaju od menze preko ljeta, ali ne i u ovom gradu

A- A+

Sa zatvaranjem fakulteta i pražnjenjem studentskih domova počinju se zatvarati i studentske menze. I dok su neke menze objavile da neće raditi preko ljeta i time ražalostile neke studente, jedna menza Studentskog centra Rijeka nastavlja s radom ljeti po punim cijenama obroka.

Foto: Tea Ovničević|srednja,hr

Sa zatvaranjem fakulteta preko ljeta dolazi i do tužnog događaja za studente – zatvaranja menzi. Većina menzi s radom će početi u rujnu, ali ne i restoran Indeks Studentskog centra Rijeka. On nastavlja s radom po ljetnom režimu i nudi dnevne menije koje je moguće kupiti po punoj cijeni.

Kako su objavili na Facebooku Studentskog centra Rijeka, rstoran Indeks nastavlja s radom po ljetnom režimu. Obroke je moguće kupiti po punoj cijeni koja se kreće od 30 do 40 kuna. Restoran će raditi od ponedjeljka do subote od 11:00 do 18:00 sati.

Za razliku od Rijeke, menze u Zagrebu i Osijeku će u potpunosti zatvoriti svoja vrata. Nakon 15. srpnja prestaju s radom svi restorani Studentskog centra Zagreb. S radom će 1. rujna početi oni u studentskim domovima Stjepan Radić, Lašćina i Cvjetno naselje, a 5. rujna ostali restorani.

Izdvojeni članak

Ministarstvo donijelo odluku: Dio studenata preko ljeta može besplatno živjeti u domu

Slična situacija je i u Osijeku, gdje s radom također prestaju raditi svi objekti prehrane. S radom će početi 1. rujna prema uobičajenom radnom vremenu.

Neki studenti su se već odlučili ‘pozdraviti’ sa svojim omiljenim menzama, a ovaj meme s Twittera se ipak ne odnosi na riječke studente koji mogu jesti u restoranu Indeks, ali po ipak većim cijenama od subvencioniranih.