Pretraga

Studentske članarine u Nacionalnoj sveučilišnoj knjižnici dvostruko skuplje

A- A+

Redoviti studenti su do svibnja ove godine godišnju članarinu u Nacionalnoj sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu plaćati 50 kuna, no već dva tjedna na snazi je novi i znatno skuplji cjenik. Trenutna godišnja članarina za redovite studente je 100 kuna, dok maturanti godinu dana usluga NSK moraju plaćati 150 kuna.

Prema novom cjeniku Nacionalne sveučilišne knjižnice u Zagrebu od svibnja ove godine redoviti studenti preddiplomskog i diplomskog studija, apsolventi i studenti poslijediplomskog studija sveučilišta u Hrvatskoj za godišnju članarinu moraju izdvojiti 100 kuna. Budući da je do prije dva tjedna ta cijena iznosila upola manje, studenti nisu oduševljeni ovim poskupljenjem.

Izdvojeni članak

NSK nema novca za toaletni papir i sapun: Studenti cijelu godinu donose role i maramice

Dvostruko viša članarina za studente

Nedavno smo pisali o tome kako u NSK duže vrijeme nema toaletnog papira pa studenti, unatoč činjenici da plaćaju članarinu, moraju sami donositi role WC papira.

Treba istaknuti i to da maturanti za godinu dana korištenja usluga NSK moraju platiti 150 kuna, što je iznos jednak onome za članarine stranih državljana, studenata sa stranih sveučilišta kao i ostalih građana.

Znanstveno-nastavno osoblje sveučilišta, znanstveni i kulturni radnici, izvanredni studenti i građani, pak, godišnju članarinu u Nacionalnoj sveučilišnoj knjižnici plaćaju 200 kuna.

Umirovljenici za dvije godine plaćaju kao studenti godinu

Usporedbe radi, zanimljivo je istaknuti kako su umirovljenici jedina skupina koja ima pravo na dvogodišnji upis te da isti plaćaju 100 kuna, to jest isto koliko i po novim cijenama redoviti studenti za godinu dana.

Tjedne iskaznice za rad u čitaonicama Knjižnice ostale su 40 kuna, kao i mjesečne od 50 i dnevne iskaznice od 30 kuna.