Pretraga

Sveučilišne knjižnice u četiri grada objavile ljetno radno vrijeme, nekim danima uopće ne rade

A- A+

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Gradska i sveučilišna knjižnica u Osijeku, Sveučilišna knjižnica u Rijeci i Sveučilišna knjižnica u Splitu objavile su kako će raditi preko ljeta. Nekim danima knjižnice će biti zatvorene, a većina ih ne radi vikendima pa ako ste mislili posuditi neku knjigu za plažu, pazite da ne ‘poljubite vrata’.

Nacionalna i sveučilišna knjižnica; foto: srednja.hr

Knjižnice diljem Hrvatske prelaze ili su već prešle na ljetno radno vrijeme. Tako su i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, Osijeku, Rijeci i Splitu objavile kako će raditi tijekom ovogodišnjih ljetnih mjeseci pa ako ste mislili posuditi neko štivo za plažu ili još uvijek niste vratili onu zadnju lektiru, provjerite radna vremena kako vas ne bi dočekala zatvorena vrata.

Zagreb

U razdoblju od 18. srpnja do 13. kolovoza 2022. godine Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu bit će otvorena ponedjeljkom, utorkom, četvrtkom i petkom od 8 do 15 sati, a srijedom od 12 do 19 sati, a subotom knjižnica će biti zatvorena. NSK u petak 5. kolovoza i ponedjeljak 15. kolovoza bit će zatvorena, A od 16. kolovoza knjižnica će biti otvorena prema redovitome radnom vremenu.

Uz to mijenja se i radno vrijeme restorana i caffe bara NSK pa će tako zbog kolektivnoga godišnjeg odmora djelatnika Studentskoga centra Restoran NSK biti zatvoren od 18. srpnja do 31. kolovoza. Caffe bar NSK bit će zatvoren u razdoblju od 15. srpnja do 31. kolovoza 2022. godine, a u četvrtak 1. rujna Restoran i caffe bar NSK bit će ponovno otvoreni prema redovitome radnom vremenu.

Izdvojeni članak

[FOTO] NSK objavio kako je izgledala restauracija djela iz 15. stoljeća, pomogao im je i zagrebački faks

Osijek

Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek prešla je na ljetno radno vrijeme 4. srpnja i tako će raditi do 27. kolovoza. Središnja knjižnica te Ogranci Donji grad, Industrijska četvrt, Jug II i Retfala, tijekom ljetnoga razdoblja radit će u suprotnim naizmjeničnim tjednim smjenama.

Tako će u prvom tjednu ljetnoga radnog vremena Središnja knjižnica za korisnike će biti otvorena od 07:00 do 13:30 sati, dok će u istom tjednu ogranci Knjižnice korisnicima biti dostupni od 13:00 do 19:30 sati. Navedeno radno vrijeme korisnicima omogućava pristup knjižničnoj građi tijekom cijeloga dana.

Ogranak Novi grad, u razdoblju od 4. srpnja do 31. kolovoza, bit će zatvoren, a korisnici će svu posuđenu građu moći vratiti na ograncima ili u središnjoj knjižnici, kao i obaviti posudbu građe.

Izdvojeni članak

Tražite knjigu za čitanje preko ljeta? Redakcija portala srednja.hr donosi preporuke za ljetno štivo

Rijeka

Sveučilišna knjižnica Rijeka već radi prema ljetnom radnom vremeni od početka srpnja, ali se radno vrijeme u srpnju razlikuje od radnog vremena u kolovozu. U periodu od 1. do 10. srpnja moći ćete posuditi knjige i dobiti informacije od ponedjeljka do petka od 9 do 14 sati, a čitaonica se može koristiti od ponedjeljka do subote od 9 do 22 sada i nedjeljom od 9 do 20 sati.

Od 11. srpnja do 31. kolovoza radno vrijeme se mijenja pa je tako moguće u knjižnici odraditi posudbu, informacije i koristiti čitaonicu od 9 do 14 sati od ponedjeljka do petka, a vikendom Sveučilišna knjižnica neće raditi.

Split

Od ponedjeljka 18. srpnja Sveučilišna knjižnica u Splitu radit će od 8 do 15 sati radnim danima, a vikendom će biti zatvorena. Od 22. kolovoza radnim danima knjižnica će raditi od 8 do 21 te subotom od 9 do 14 sati, a noćni rad knjižnice vraća se od 29. kolovoza kada će knjižnica raditi od 21 sat do ponoći.