Pretraga

Terzić popustio: Srednjoškolcima pokaz vrijedi cijeli dan

A- A+

U Slavonskom Brodu srednjoškolci su uz pokaz donedavno morali plaćati dodatne karte za javni prijevoz do grada iza 20 sati, nedjeljom te blagdanima. Tvrtka Terzić-bus je neutemeljeno donijela odluku kako subvencionirani javni prijevoz ne vrijedi za srednjoškolce, no kako se priča raširila medijima, pod pritiskom u su popustili te su promijenili odluku kako učenicima pokaz ipak vrijedi cijeli dan.

Unatoč činjenici da imaju pokaz, srednjoškolci u Slavonskom Brodu morali su svakim radnim danom iza 20 sati plaćati osam kuna za dodatnu kartu. Također im pokaz nije vrijedio ako su htjeli javnim prijevozom stići do grada nedjeljom ili blagdanima. Radilo se o samostalnoj odluci iz tvrtke Terzić-bus za koju su mnogi stanovnici Broda sumnjali kako nema nikakvo zakonsko uporište.

Izdvojeni članak

Srednjoškolcima ne vrijedi pokaz iza 20 sati, nedjeljom i blagdanom

– Povukao sam odluku do daljnjega, izjavio Jure Terzić za Soundset nakon što se priča o njihovoj zabrani besplatnog pokaza proširila medijima.

Iako se Terzić naglo predomislio, na autobusnoj liniji 1 javnog gradskog prijevoza koja je prometovala danas u 14:10 sati, još uvijek je stajao natpis o dodatnom plaćanju karata za srednjoškolce.

Podsjećamo kako je tvrtka spornu odluku opravdala činjanicom kako je vikendima najveća gužva te da su morali osigurati tri velika autobusa kako bi se svi prebacili do grada, što je utjecalo na financijsku održivost Terzić-busa.