Pretraga

Tragedija u Đakovu: Iznenada preminuo student prve godine Bogoslovnog sjemeništa

A- A+

Iz Bogoslovnog sjemeništa u Đakovu protekle su subote izvijestili kako je ondje iznenada preminuo student prve godine. Đakovo je jedno od žarišta zaraze koronavirusom pa su iz sjemeništa dodatno naglasili kako student nije bio zaražen.

Tužna vijest stiže iz Bogoslovnog sjemeništa u Đakovu, gdje je iznenada preminuo student prve godine, Janoš.

Izdvojeni članak
kriz crno bijeli

Zaraženi biskup dijelio krizmu: Nadbiskup otkrio hoće li se nastaviti s dijeljenjem tog sakramenata

– ‘Primio te Krist koji te je pozvao i u krilo Abrahamovo anđeli te poveli!’ S velikim ganućem prihvatili smo jučer nenadanu smrt našeg brata Janoša, bogoslova Subotičke biskupije i studenta prve godine. Njegova smrt preklopila se s vremenom kad je i Bogoslovno sjemenište pogođeno kušnjom i opasnostima pandemijske zaraze, tim su riječima iz Sjemeništa obavijestili o smrti mladića.

Ističu kako su još prije nemilog događaja negativni rezultati testiranja pokazali da, ni preminuli Janoš, kao ni jedan drugi bogoslov, poglavar, profesor i djelatnik, nije zaražen koronavirusom.

– Nakon molitve krunice, u uskom krugu sjemeništa, kratkim liturgijskim obredom ispraćeno je pokojnikovo tijelo. Mjesto i vrijeme ukopa odredit će se u dogovoru sa Subotičkom biskupijom te rodbinom preminuloga bogoslova, poručili su iz Sjemeništa.