Pretraga

Velika tuga: Preminuo aktivni student zagrebačkog fakulteta, od njega se oprostio dekan i studentski zbor

A- A+

Preminuo je Srećko Perković, student Pravnog fakulteta u Zagrebu. Dekan tog fakulteta opisao ga je kao ‘iznimno aktivnog i svestranog’. Bio je član studentskog zbora, fakultetskog vijeća i brojnih drugih udruga koje se redom opraštaju od njega. Sprovod je u ponedjeljak u Zlarinu.

preminuo student zagrebačkog fakulteta

Preminuo student zagrebačkog fakulteta | foto: Studentski zbor Pravnog fakulteta, Pixabay

U 25. godini života nakon kratke i teške bolesti preminuo je Srećko Perković, student četvrte godine Pravnog fakulteta u Zagrebu. Od njega se na Facebooku oprostio dekan tog fakulteta Ivan Koprić.

‘Ni jedna riječ ne može nadoknaditi gubitak ovakve pametne osobe’

– Strašna vijest da je naš iznimno aktivni i svestrani student brojnih interesa i posebne životne energije Srećko Perković iznenada umro šokirala je studentice i studente, profesorice i profesore te sve zaposlenice i zaposlenike Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu PFZG. U ime svih nas s Fakulteta i u svoje osobno ime izražavam iskrenu sućut majci, ocu, sestri, bratu i svim drugim članovima obitelji, rodbini, prijateljima, kolegama i svima koji su ga poznavali i koji za njim tuguju. Ni jedna riječ ne može nadoknaditi gubitak ovakve pametne, aktivne i vesele mlade osobe, napisao je dekan.

Srećko je bio član studentskog zbora, fakultetskog vijeća i brojnih drugih studentskih udruga. Od njega se tako oprostio i Studentski zbor Pravnog fakulteta u Zagrebu.

– Srećko Perković, osim što je bio mlad čovjek dobrog srca i bio naš član, volio je pomoći i znao je kako postići nešto novo i lijepo, surađujući s kolegama, uvijek u korist svih studenata. Počivao u miru, napisali su.

Izdvojeni članak
preminula osječka profesorica

U 47. godini preminula srednjoškolska profesorica: ‘Pričala je strastveno i žustro’

‘Iznenada i prerano napustio nas je veliki zaljubljenik u šibenski sport’

Posljednji ispraćaj bit će u ponedjeljak 21. kolovoza na mjesnom groblju u Zlarinu. Pogrebna povorka kreće od kuće žalosti u 17:15 sati, a brod pruga polazi u 15:40 sati s gata Vrulje. Od studenta se oprostio i ansambl Komorni zbor Ivan Filipović.

– Cijeli dan pokušavamo naći riječi kojima bi se oprostili od tebe, ali one jednostavno ne postoje. Pa se nećemo oprostiti. Sjećat ćemo te se, zauvijek mladog, iako nam to lomi srca. Hvala ti na svakom osmijehu, dobroj riječi, zarazno dobroj energiji, spremnosti na šalu i zabavu u bilo kojem trenutku, svakom tonu koji si dijelio s nama. Falit ćeš nam, sjeti nas se koji put i zapjevaj s nama odozgora, kazali su.

Srećko je bio član Hrvatske akademske zajednice koja se također oprostila. Rekli su da je svojim upornim radom, idejama i motivacijom bio primjer ostalim kolegicama i kolegama koji će ga tako i pamtiti. Udruga navijača ‘Šibenski Funcuti’ također se oprostila od Srećka.

– Tužna vijest nas je pogodila danas. Iznenada i prerano napustio nas je prijatelj i brat, veliki zaljubljenik u šibenski sport i narančastu boju! Počivaj u miru, napisali su.

Copy link
Powered by Social Snap