Pretraga

Traži se 12 mladih za posao na kojem plaća doseže 26.000 kuna, dovoljna je srednja škola

A- A+

Kontrolor zračnog prometa među najplaćenijim je zanimanjima u Hrvatskoj. Prema posljednjim podacima specijaliziranog servisa MojaPlaća, u 2020. mjesečna primanja kontrolora leta dosezala su 26.260 kuna. Hrvatska kontrola zračne plovidbe u potrazi je za 12 kandidata koji će nakon osposobljavanja činiti novu generaciju oblasnih kontrolora zračnog prometa.

Screenshot: YouTube

Hrvatska kontrola zračne plovidbe raspisala je oglas kojim se traži 12 kandidata za posao kontrolora zračnog prometa. Kako stoji u oglasu, namijenjen je onima koji su u potrazi za učenjem i usavršavanjem novim tehnologijama, izazovom te timskim radom.

Dovoljna je četverogodišnja srednja

– Nakon završenog osposobljavanja koje se u cijelosti provodi na trošak poslodavca u Hrvatskoj postat ćeš dio zajednice visoko obučenih profesionalki i profesionalaca koji omogućuju nesmetano i sigurno odvijanje zračnog prometa. Posao je zahtjevan, ali smo sigurni da će ti pružiti neizmjerno zadovoljstvo. Čeka te uzbudljiva karijera puna izazova, stoji u oglasu Hrvatske kontrole zračne plovidbe.

U oglasu je navedeno i kako kandidat treba imati ‘visoku toleranciju na stres, samouvjerenost, odlučnost, sposobnost donošenja brzih i točnih odluka te odlično pamćenje, percepciju i pažnju.’ Također, treba zadovoljavati sljedeće uvjete:

 • imati najmanje završenu četverogodišnju srednju školu
 • aktivno poznavati hrvatski i engleski jezik (razina B2)
 • imati državljanstvo Republike Hrvatske ili druge članice EU-a
 • biti rođen od 1993. do 2002. (zbog specifičnosti zanimanja)
 • imati odličnu zdravstvenu sposobnost (kategorija 3 zrakoplovnog osoblja)

Napomenimo i kako su, prema podacima specijaliziranog servisa MojaPlaća, u 2020. mjesečna primanja kontrolora leta dosezala 26.260 kuna.

Izdvojeni članak

Iskustvo studentice koja se prijavila za posao kontolorke leta

Što treba priložiti u prijavi?

Prednost mogu ostvariti osobe koje su završile sveučilišni preddiplomski studij iz područja zračnog prometa ili tehničke struke te gimnaziju ili srednju školu tehničke struke.

Uz popunjenu e-prijavu potrebno je priložiti:

 • životopis
 • presliku svjedodžbe o završenom studiju ili srednjoj školi
 • uvjerenje o nepokretanju kaznenog postupka koje nije starije od šest mjeseci
 • dokaz o radnom iskustvu (elektronički zapis HZMO-a)
 • domovnicu ili dokaz o državljanstvu države članice Europske unije
 • presliku svjedodžbe ili certifikata o znanju engleskog jezika (dokaz može biti potvrda škole stranih jezika, međunarodni certifikat npr. TOEFL, IELTS i sl., svjedodžba završene srednje/više ili visoke škole, svjedodžba o državnoj maturi).

Oglas je otvoren do 26. veljače 2021., a prijaviti se možete popunjavanjem e-prijave s priloženim skeniranim dokumentima koja se nalazi OVDJE.

– S odabranim kandidatima sklopit će se ugovor o radu na određeno vrijeme do stjecanja dozvole kontrolora zračnog prometa-studenta, uz suspenzivni uvjet uspješno završenog osposobljavanja i stjecanja navedene dozvole s propisanim ovlaštenjem/posebnom ovlasti. Prije sklapanja navedenih ugovora za odabrane kandidate zatražit ćemo provjeru za kretanje u štićenoj zoni, navodi se na kraju oglasa.

Traži se 12 mladih za posao na kojem plaća doseže 26.000 kuna, dovoljna je srednja škola
Share via
Copy link
Powered by Social Snap