Pretraga

Traži se 12 mladih za posao na kojem plaća doseže 26.000 kuna, dovoljna je srednja škola

A- A+

Kontrolor zračnog prometa među najplaćenijim je zanimanjima u Hrvatskoj. Prema posljednjim podacima specijaliziranog servisa MojaPlaća, u 2020. mjesečna primanja kontrolora leta dosezala su 26.260 kuna. Hrvatska kontrola zračne plovidbe u potrazi je za 12 kandidata koji će nakon osposobljavanja činiti novu generaciju oblasnih kontrolora zračnog prometa.

Screenshot: YouTube

Hrvatska kontrola zračne plovidbe raspisala je oglas kojim se traži 12 kandidata za posao kontrolora zračnog prometa. Kako stoji u oglasu, namijenjen je onima koji su u potrazi za učenjem i usavršavanjem novim tehnologijama, izazovom te timskim radom.

Dovoljna je četverogodišnja srednja

– Nakon završenog osposobljavanja koje se u cijelosti provodi na trošak poslodavca u Hrvatskoj postat ćeš dio zajednice visoko obučenih profesionalki i profesionalaca koji omogućuju nesmetano i sigurno odvijanje zračnog prometa. Posao je zahtjevan, ali smo sigurni da će ti pružiti neizmjerno zadovoljstvo. Čeka te uzbudljiva karijera puna izazova, stoji u oglasu Hrvatske kontrole zračne plovidbe.

U oglasu je navedeno i kako kandidat treba imati ‘visoku toleranciju na stres, samouvjerenost, odlučnost, sposobnost donošenja brzih i točnih odluka te odlično pamćenje, percepciju i pažnju.’ Također, treba zadovoljavati sljedeće uvjete:

 • imati najmanje završenu četverogodišnju srednju školu
 • aktivno poznavati hrvatski i engleski jezik (razina B2)
 • imati državljanstvo Republike Hrvatske ili druge članice EU-a
 • biti rođen od 1993. do 2002. (zbog specifičnosti zanimanja)
 • imati odličnu zdravstvenu sposobnost (kategorija 3 zrakoplovnog osoblja)

Napomenimo i kako su, prema podacima specijaliziranog servisa MojaPlaća, u 2020. mjesečna primanja kontrolora leta dosezala 26.260 kuna.

Izdvojeni članak

Iskustvo studentice koja se prijavila za posao kontolorke leta

Što treba priložiti u prijavi?

Prednost mogu ostvariti osobe koje su završile sveučilišni preddiplomski studij iz područja zračnog prometa ili tehničke struke te gimnaziju ili srednju školu tehničke struke.

Uz popunjenu e-prijavu potrebno je priložiti:

 • životopis
 • presliku svjedodžbe o završenom studiju ili srednjoj školi
 • uvjerenje o nepokretanju kaznenog postupka koje nije starije od šest mjeseci
 • dokaz o radnom iskustvu (elektronički zapis HZMO-a)
 • domovnicu ili dokaz o državljanstvu države članice Europske unije
 • presliku svjedodžbe ili certifikata o znanju engleskog jezika (dokaz može biti potvrda škole stranih jezika, međunarodni certifikat npr. TOEFL, IELTS i sl., svjedodžba završene srednje/više ili visoke škole, svjedodžba o državnoj maturi).

Oglas je otvoren do 26. veljače 2021., a prijaviti se možete popunjavanjem e-prijave s priloženim skeniranim dokumentima koja se nalazi OVDJE.

– S odabranim kandidatima sklopit će se ugovor o radu na određeno vrijeme do stjecanja dozvole kontrolora zračnog prometa-studenta, uz suspenzivni uvjet uspješno završenog osposobljavanja i stjecanja navedene dozvole s propisanim ovlaštenjem/posebnom ovlasti. Prije sklapanja navedenih ugovora za odabrane kandidate zatražit ćemo provjeru za kretanje u štićenoj zoni, navodi se na kraju oglasa.